Obiora kvalt av politiet?

Den endelige obduksjonsrapporten konkluderer med at det er sannsynlig at Eugene Ejike Obiora ble kvalt. Han døde 7. september i forbindelse med en pågripelse i Trondheim.
Publisert: 28.11.2006 20:52
Latest posts by Publisert: 28.11.2006 20:52 (see all)

Den foreløpige obduksjonsrapporten har vist at Eugene døde av kvelning og at det kan ha vært brukt stump vold mot halsen hans. Det er sannsynligvis skade på skjoldbrusken, men dette er en foreløpig konklusjon, så det må vi avvente, sier bistandsadvokat Abid Q. Raja, som representerer de etterlatte. Dagbladet kjenner til at et vitne i politiavhør har forklart at politimannen som holdt halsgrepet på Eugene skal ha sagt: «Jeg kveler ham».

I oktober 1999 vasket Sofia Baidoo i en bank da alarmen gikk. – Den samme politimannen tok halsgrep på Sofia Baidoo. Han la henne ned på gulvet og satte seg oppå henne. Jeg synes det er påfallende at samme mann er involvert i denne saken. Da jeg hørte om Obioras pågripelse var det som å høre Sofia fortelle hvordan det var å ligge på gulvet under denne mannen, sier Baidoos advokat, Venil Katharina Thiis til Dagbladet.