Utestenger somaliere i seks måneder

Utestengt fra aktivitetspark: dansk-somaliske familier får ikke lov å komme inn på Legelandet etter at en Eid-fest skal ha utartet i slagsmål.
Svart på hvitt står dette skrevet foran inngangen til den danske aktivitetsparken legelandet.dk. Eierne skal ha satt frem skiltet som utestenger somaliere inntil 1. mai neste år, som følge av en slåsskamp som skal ha oppstått etter en Eid-feiring i parken.
– Våre kunder ser at det er en konsekvens av en feil handling, sier en av eierne, Thomas Vestergaard, om karantenen til Ekstrabladet.
Slagsmål til 40.000
Legelandet.dk er drevet av Vestgaard og hans to brødre. Han forteller at 6. november gjestet 900 personer parken, de fleste somaliere, for å feire den muslimske høytiden Eid. Festen endte med masseslagsmål, hvor politi og ambulanse måtte rykke inn.

Vestergaard mener skiltet ikke er rasistisk, men nødvendig, og påstår  at det angivelige masseslagsmålet kostet ham nærmere 40.000 danske kroner.

– Hvis noen synes det, så er det ikke noe å gjøre ved det. Jeg må drive min forretning og vil ikke ha noe av at folk ødelegger den. Nå ser folk at handlingene deres får konsekvenser.

Finn de skyldige
Han forteller at parken er i dialog med den somaliske foreningen for å finne de skyldige.
– Jeg tar gjerne ned skiltet igjen hvis de kan komme tilbake med de ansvarlige for slagsmålet, sier han til ekstrabladet.dk.