Joik, tango og identitetsteater

 
Author Recent Posts Janet Ohemeng Latest posts by Janet Ohemeng (see all) Lag jollof rice - 27.05.2016 – Hiv-positive kvinner skjuler sykdommen - 12.06.2012 Enveisbillett til Stavanger – med hjelp fra mamma - 22.04.2012 Forestillingen “Mitt hjem er i mitt hjerte” tar for seg utfordringene det medfører å høre til flere steder. Dette flettes sammen […]

Forestillingen “Mitt hjem er i mitt hjerte” tar for seg utfordringene det medfører å høre til flere steder. Dette flettes sammen ut fra et indiansk og samisk perspektiv. Teksten i forestillingen bygger på dikt av vinneren av Nordisk råds litteraturpris (1991), Nils Aslak Valkeapää, og monologen ”Ident og Itet” av norsk-argentineren Veronica Salinas som vant prisen ”Nye scenetekster” i 2008.
Mye av handlingen i stykket er fra Salinas’ egne opplevelser i opprinnelseslandet Argentina. Hun har både spansk og guarani-indiansk blod i familien.
Hjelp mennesker som lider under krise på Afrikas horn
Foto : United Nations Photos
– Vi prøver på en poetisk forestilling som sier noe om naturen og om det å være menneske. Om kontrasten mellom livet i byen og landsbygda, mellom vestlig inspirert blandingskultur kontra urbefolkningens tradisjonelle levesett.
Lager singel for sultofre

40 norske artister utgjør The Hard Working Union Railroad Band, som har laget en singel til inntekt for Flyktninghjelpens arbeid på Afrikas horn. Blant medlemmene finner man Farmers Market, Minor Majority og Norma Sass.
– Jeg ble veldig inspirert av Thea Glenton Raknes’ engasjement og initiativ til konsert til inntekt for sultofrene på Afrikas horn tidligere i høst. Vi bestemte oss for å samle musikervenner og sammen gi et bidrag for å samle inn penger og rette søkelyset mot krisen som ennå rammer over 13 millioner mennesker i Somalia, Kenya og Etiopia, sier Bredeli Kanck til flyktninghjelpen.no.