Studietilbud på engelsk, høy kvalitet på studiene og godt omdømme for studier og forskning er hovedårsakene til at internasjonale studenter velger å studere i Norge.
Latest posts by Claudio Castello (see all)
- Idrettspresidenten om tekstlikheter i masteroppgaven: – Leit - 19.09.2024
- Oslobiskop-kandidater: – Slik skal kirken bli mangfoldig - 19.09.2024
- Hvordan verne om forfatteres ytringsfrihet? - 18.09.2024
Hele 85,5 prosent av de spurte studentene sier at de er fornøyde eller svært fornøyde med studieoppholdet sitt i Norge, noe som er en økning fra 2008.
Resultatene kommer fra en omfattende spørreundersøkelse blant internasjonale studenter i Norge, der målet er å få vite mer om hvordan Norge oppfattes som studie- og forskningsland i utlandet. Omdømmeundersøkelsen 2010 er utført blant 25 norske universiteter og høgskoler.
Amerikanere mest positive
Studentene fra USA er mest positive, der hele 8 av 10 tenker på å finne seg en jobb i landet. James Hathaway tar en toårig mastergrad i offentlig administrasjon og beskriver det å studere i Norge som en drømmemulighet.
– Jeg undersøker nå doktorgradsprogrammer på de norske universitetene, og kan se for meg å bli her lenger. Arbeidslivet er lettere her enn i USA, det er nesten som et ”worker’s paradise”.
Natur og villmarksliv
Seks av ti utvekslingsstudenter oppgir norske natur og villmarksliv som en viktig faktor for å reise til Norge, særlig gjelder dette for tyske og polske studenter. Susanne Faber fra Tyskland tar en bachelorgrad i økonomi, og er for tiden utvekslingsstudent på Universitetet i Bergen gjennom Erasmus-programmet.
– Ikke bare studiene, men også den norske kulturen, folket og ikke minst naturen trakk meg hit. Å kunne gå en tur i fjellene og svømme i fjorden er noe av det jeg liker best med å være i Norge, sier Faber til forskning.no.