Naive TV2

Publisert: 07.12.2006 09:38
Latest posts by Publisert: 07.12.2006 09:38 (see all)

– Det kritikkverdige er ikke at filmskaperen benytter sin rett til å ytre seg, men at ytringene blir stående uimotsagt i et offentlig kringkastet program. TV 2 bidrar dermed til å legitimere fordommer som mer enn noe er egnet til å såre og opprøre, skriver Dagsavisen på sin lederplass.

– Programmet var av så laber kvalitet, både i form og innhold, at dette hadde ikke vært mye å rope om, hvis det ikke var for at TV 2 valgte å vise det i beste sendetid på en mandagskveld under sin egen programfane «Reflektor». Hva er tanken bak et slikt redaksjonelt valg? Er det en bevisst handling for å provosere? spør Søren Munch, cand.philol, oversetter og «holmlianer» i et innlegg i Dagbladet.

Journalist Mala Wang-Naveen fra Aftenposten skriver i dagens kommentar om TV2 sitt “integreringseksperiment” på denne måten:

«Noen synes det er greit å skremme nordmenn med at innvandrere snart vil ta over Norge, men hvem skal trøste meg når jeg blir skremt av vår nye medievirkelighet? For jeg klarer ikke å la være å frykte at langt ute på bygda oppfattes “Naive Norge” – en amatørmessig dokumentar som påstår at den tar opp innvandreres integreringsvegring – som en reell virkelighet».