Uttransporteres om en uke

Arrestert: Abdilrahim Ahmad Abu-Imran ble arrestert 30.november da han var på vei til LOs markering mot rasisme. Nå risikerer han å bli sendt til et Palestina hvor livet hans står i fare.
Foto: palestinerleir.no
Palestineren som ble pågrepet mens han var på vei til LOs markering mot rasisme, skal være på Trandum i en uke, mens han venter på uttransportering.
0Shares
Under fengslingsmøtet har det kommet frem at Mohammad Abdilrahim Ahmad Abu-Imran skal befinne seg på Trandum og vente på uttransportering. Myndighetene har fått tak i passet hans og fått klarsignal til at han kan sendes tilbake, sier talsmann for Palestinerleiren, Mohamed Ganam, til utrop.no. Han er selv beboer i leiren.

Ganam sier at saken er anket og skal forhandles videre på lørdag. Situasjonen er uholdbar også for de andre som bor i leieren, som nå må finne andre løsninger.

– Vi har nok den samme skjebnen. Det som skjer nå er at vi sikkert må flytte på oss, men uansett hva som skjer så skal vi finne en fredlig løsning på dette, sier Ganam.

Paradoksalt

Frem til 2009 fikk stort sett alle palestinske asylsøkere opphold. Etter en dramatisk innstramning får det store flertallet avslag, tross den nåværende politiske situasjonen i de selvstyrte områdene. Abu-Imran som er pågrepet har vært tydelig på at han er redd for sitt liv ved en retur. I tillegg til den generelle situasjonen på Vestbredden, skal han ha personlige problemer med det styrende Fatah-partiet.

– Vi ser det som paradoksalt at en regjering med et så sterkt engasjement for palestineres rettigheter i de palestinske områdene tar så lett på å bryte palestinernes rettigheter her i Norge. Det viser igjen at asylpolitikken er løsrevet fra alt annet, at den er et område hvor verdiene som vi normalt liker å holde i hevd, ikke gjelder, sier kommunikasjonsansvarlig ved Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen til utrop.no.

Fengslet for en uke

Ifølge Steen er asylsøkeren fengslet for en uke.

– Politiet sikter mot å sende ham ut i løpet av denne tiden. Han har påklagd kjennelsen om fengsling til lagmannsretten, men jeg regner dessverre med at de vil opprettholde fengslingen, sier han til utrop.no.