Lærte om Kinas mangfold

Fra suksess til ny suksess? Serien "Taxi" på NRK har skapt debatt- og høye seertall. Nå skal regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen (t.h) fortsette handlingen i en ny spenningsroman som også vurderes å bli filmatisert.
Foto: facebook.com/stilkenadil
About Latest Posts Janet Ohemeng Latest posts by Janet Ohemeng (see all) Lag jollof rice - 27.05.2016 – Hiv-positive kvinner skjuler sykdommen - 12.06.2012 Enveisbillett til Stavanger – med hjelp fra mamma - 22.04.2012 Forrige uke arrangerte Litteraturhuset kinesisk uke med femten forfattere og intellektuelle fra Kina.  4000 gjestet de ulike arrangementene i løpet av […]

Forrige uke arrangerte Litteraturhuset kinesisk uke med femten forfattere og intellektuelle fra Kina. 
4000 gjestet de ulike arrangementene i løpet av uken. Samtaler, foredrag og filmvisninger om alt fra kinesisk science fiction, via foredrag om litterære klassikere, til seminar om Maos betydning i det 20. århundret var en av programmet.
STOLTHET: En fargesprakende parade var startskuddet for festivalen. Her fikk deltakerne sjansen til å se og vise fram sine tradisjoner.
– Med fem tusen års historie, 1,4 milliarder mennesker og hundrevis av språk og tradisjoner, er det at Kina er mangfoldig noe av det første vi bør lære, uttalte daglig leder Aslak Sira Myhre i sin åpningstale, skriver litteraturhuset.no.

Utgir krimroman om Javar 

«Taxi»- regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen debuterer som krimforfatter med en spenningsroman som tar opp tråden der TV-serien «Taxi» sluttet. 
Regissør og manusforfatter bak suksess-serien, Ulrik Imtiaz Rolfsen,  avslører overfor nrk.no at han har brukt det siste året på å skrive en kriminalroman om Javar og journalistkjæresten Anne. Rolfsen hevder han ikke er klar for å gi slipp på visse rollefigurer fra «Taxi»-universet.
– Jeg er utrolig glad i «Javar» og «Anne». Det er mye interessant som ligger i skjæringspunktet mellom disse to personene og deres ulike kulturbakgrunn, sier Rolfsen til nrk.no.