Svindlet av ISS

16 ansatte ved ISS i Molde har fått til sammen 170 000 kroner for lite i lønn, viser gjennomgangen avdelingen selv har hatt sammen med konsernledelsen, ifølge Rbnett.
Publisert: 21.01.2007 22:49
Latest posts by Publisert: 21.01.2007 22:49 (see all)

I midten av november stod tre tidligere ansatte ved ISS Facility Services i Molde, alle med flerkulturell bakgrunn fram i og fortalte om lønnsjuks og rasisme i avdelingen.

– Overtidsbetaling og lønn for ekstraarbeid ble systematisk holdt tilbake for å pynte på resultatet når det gjelder lønnskostnader. Slik ble det etter hvert opparbeidet tilgodehavender hos enkelte. Denne metoden ble spesielt brukt i forhold til medarbeidere med dårlige norskkunnskaper og lavt kunnskapsnivå om sine rettigheter, sier en anonym kilde.

Konsernledelsen ga ordre om full gransking av forholdene, og det ble blant annet igangsatt en konsernstyrt gjennomgang av lønnsutbetalingene de to siste årene. Den viste ganske snart at flere medarbeidere hadde fått holdt tilbake til dels store beløp i overtidstillegg, skriver Rbnett.no.

– Vi er nå ferdig med gjennomgangen. Den viser at 16 av våre ansatte har fått utbetalt til sammen 170 000 kroner for lite, sier direktør for Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, Stian Kvist-Olsen til Romsdals Budstikke.