Fengsel for Bali-bombemannens kone

Nattklubben Sari Club var et av stedene som ble rammet av terrorbombingen i 2002 i Bali. Nå er kona til hovedmistenkte dømt til fengsel i Indonesia for å ha oppgitt feil identitet.
Foto: flickr.com
Konen til den mistenkte bombemannen bak Bali-angrepet, Umar Patek, er dømt til fengsel av tingretten i Jakarta for å ha oppgitt falsk identitet.
Ifølge juryen er kona, Ruqayyah Binti Husein Luceno, dømt for å ha avgitt falsk forklaring i et dokument som skal ha blitt brukt til å få utstedt pass. Ruqayyah som opprinnelig er fra Filippinene påsto i dokumentene å være fra Indonesia og endret også fødselsdatoen fra 1980 til 1984, skriver jakartaglobe.com.
Passet ble brukt av den Luceno til å reise til Pakistan med mannen, som er mistenkt for å stå bak bombeangrepene på Bali i 2002 som tok livet av 202 mennesker.

På rømmen

Tidligere skal den tiltaltes ektemann ha tatt på seg skylden for de forfalskede dokumentene og mente at kona ikke skal ha visst noe om det, noe juryen ikke kunne enes med. Dommen som lød på fire år, er nå satt til to år og tre måneder for den tiltalte, skriver avisen.

– Tiltalte er dømt skyldig fordi hun visste hun brøt loven ved å bevisst gi falsk forklaring og feil informasjon da hun ble intervjuet av utlendingsmyndighetene, uttalte dommer Suharjono til Jakarta Globe da han ble spurt om å oppsummere saken.

Etterlyst

Patek og konen ble arrestert i Pakistan den 25. januar ifjor etter å ha vært etterlyst som et av Sør-Asias mest ettersøkte terrormistenkte. Pateks rettsak kommer trolig opp for retten i løpet av de kommende månedene. Tre andre mistenkte i bombeangrepet fikk dødsdommer og ble henrettet i 2008.