Mohammed er mest populært i Oslo

Nye veier: Middelklassefamilier i Norge med indisk og pakistansk bakgrunn har utviklet sin egen identitet forskjellig fra foreldrenes og fra den typisk norske, viser ny forskning
Foto: Flickr
Mohammed er det mest brukte navnet i Oslo. Navnet er også på topp i nabokommuner som Lørenskog og Nittedal.
Janet Ohemeng og Are Vogt Moum
Latest posts by Janet Ohemeng og Are Vogt Moum (see all)

Oslo styrer navnemotene. Bak Mohammed (Mohammad) finner vi de ”nye” navnene Oskar, Aksel og Filip. Sebastian er på topp i Hedmark og på andre plass i Aust-Agder. I Vestfold topper Liam og Casper, mens Kristian er på tredje plass. Kristian er også nummer tre i Oppland. Leon ligger på andre plass i Telemark, mens Noah topper listen i Finnmark og er nummer to i Rogaland, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

For jentenavn er det mindre forskjeller mellom fylkene. I 2011 er navnet Ida mest populært i Aust-Agder, Leah i Finnmark og Maja i Bærum. I Vest-Agder velger foreldrene sjeldne navn, Mille ligger høyt på listen, og Angelica er på 17. plass.

Anders mindre populær
SSB har sett på hvor mange som fikk navnet Anders etter 22. juli. I 2010 fikk 99 gutter navnet Anders. Det ga en 86. plass på listen over mest brukte guttenavn, og var 0,3 prosent av guttenavn som ble gitt i 2010. Til og med juli 2011 fikk 59 gutter navnet Anders, og det var fortsatt 0,3 prosent. Av dem som hittil er registrert resten av året, fikk ni gutter eller 0,1 prosent navnet Anders.

Bruken av navnet Anders har gått ned til en tredel.

– Vi ser at det er klart færre som gir barna sine navnet Anders. Bruken har gått ned til en tredel, skriver ssb.no.