Fra islamofob til muslim

 
Foto: Skjermdump/YouTube/omroepwest.nl
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 I 2007 var Arnoud Van Doorn med på å lage og produsere den kontroversielle og islamofobiske filmen Fitna, i regi av […]

I 2007 var Arnoud Van Doorn med på å lage og produsere den kontroversielle og islamofobiske filmen Fitna, i regi av Geert van Wilders Frihetsparti (Partij voor de Vrijheid). Nå har han brutt med sine politiske allierte og konvertert til islam, ifølge nettstedet onislam.net.

Grunnen var enkel: etter arbeidet med Fitna og muslimske miljøers negative reaksjoner på filmen begynte Van Doorn å søke informasjon om islam. Et informasjonssøk som etterhvert utviklet seg til et søken om tro og å finne faste holdepunkter i livet.

Tidlig i 2012 annonserte at han hadde konvertert til religionen. Nylig var han også på sin første pilgrimsreise i den saudi-arabiske byen Mekka. 

– Reisen har fylt meg med glede og vilje til å lære mer, kommenterte han på sin Twitter-side.