Imam besøker Skeive dager

Imamene Muhsin Hendricks (t.v.) har besøkt Norge tidligere. Nå kommer han til Skeive dager.
– Koranen er i seg selv en åpen tolkning og den er fleksibel. Hvorfor skal man da velge en tolkning som skader mennesker, fremfor å hjelpe dem, spør den åpent homofile imamen Mushin Hendricks (til venstre i bildet).

Skeiv Verden, i samarbeid med, Pride house, inviterer til to workshops med Mushin Hendricks om islam, lhbt og alternative tolkninger av Koranen i forbindelse med Skeive Dager 22. og 23. juni. 

– Jeg forsøker å si de riktige tingene til dem, at det finnes rettferdighet, at gud er barmhjertig og god. Mennesker utfordrer seg selv gjennom sin legning og sex, og når vi blir utfordret på den måten, lærer vi også mye av barmhjertigheten som ligger i disse erfaringene, sier Hendricks.

Lørdag 22. juni vil workshopen i hovedsak rette seg mot å gi deltakerne en større forståelse av essensen i islam. I tillegg vilman ta opp kritikk som rettes mot islam i dag, nemlig islam brukt som politisk våpen for å opprettholde kvinnefiendtlige strukturer og normer.

Prøvde å bli hetero i åtte år
Hendricks begynte på religiøse studier i håp om å en dag kunne bli imam og å på den måten følge bestefarens fotspor. 23 år gammel giftet Hendricks seg med en kvinne. Om det ikke var av gjensidig kjærlighet, så kunne i det minste ekteskapet kanskje forandre ham. Han prøvde i åtte år.

– Ingenting hadde forandret seg og jeg var fortsatt den samme. Men jeg hadde hatt god tid til å sette meg inn i Koranens tekster, og jeg var nå sikker på at Koranen ikke fordømte meg. Det var det bare samfunnets frykt som gjorde, sier han.