Ukas sitater

 
Foto: Ed Yourdon
– Dersom Frp får gjennomslag for sin innvandrings- og integreringspolitikk, får vi en mer human og rettferdig politikk med et bedre menneskesyn i bunn. Hege Storhaug til Klassekampen 4.9.2013. Les flere sitater her!

– Av alle statlige utgiftsområder er veksten størst innenfor innvandringsregulering og integrering. Den årlige utgiftsveksten ligger på 16,5 prosent. Fra 2006 til 2012 økte den totale pengebruken på innvandringsregulering – altså utgifter i Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) – fra 1,5 til 3,7 milliarder kroner.

Ny statistikk fra Statistisk sentralbyrå om innvandringsregulering (SSB).

– En kan nesten ikke ha en mening om dette uten å bli beskyldt for rasisme. Derfor ligger politiet lavt om dette. Men vi er vaktmesterne i samfunnet. Det havner hos oss når det går til helvete. Derfor bør vi sende signaler på forhånd om hvordan virkeligheten er. Ellers kan det bli jævlig dyrt på mange måter for landet vårt.

Tidligere leder for gjengprosjektet i Oslo, Eirik Jensen, i boken Blodig Brorskap – på innsiden av Oslos gjenger.

– Innvandring er negativt, og det ligger som et premiss for hele innvandringsdebatten. Går det an å se på det på en helt annen måte?

Joacim Lund, kommentator i Aftenposten, i innlegget “Velkommen til oss, folkens!”, lagt ut 3. september.