Notiser karriere

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).
Foto: Kjetil Ree
Vanskelig som følge av arbeidsinnvandringHøy arbeidsinnvandring har presset lønnen ned i endel norske yrker, viser forskning. – Dette er krefter vi vil måtte slåss mot i mange år, sier Høyres Torbjørn Røe Isaksen til Aftenposten.  Aftenposten skrev tirsdag forrige uke om forskning som viser at yrker som har hatt en kraftig vekst i antall innvandrere, har […]

Vanskelig som følge av arbeidsinnvandring
Høy arbeidsinnvandring har presset lønnen ned i endel norske yrker, viser forskning. – Dette er krefter vi vil måtte slåss mot i mange år, sier Høyres Torbjørn Røe Isaksen til Aftenposten. 

Aftenposten skrev tirsdag forrige uke om forskning som viser at yrker som har hatt en kraftig vekst i antall innvandrere, har opplevd svakere lønnsutvikling enn i samfunnet forøvrig.

Særlig gjelder dette bransjer som bygg og anlegg, hotell og restaurant og forretningsmessig tjenesteyting.

Røe Isaksen understreker at det ikke er tvil om at arbeidsinnvandring både har fordeler og ulemper for Norge.

– Pappa viktig for meg
Knallhard jobbing og mange gode råd på veien har gjort Elba Rashani (20) til et hett navn i norsk fotball de siste ukene.

– Pappa har sett at jeg ikke har fått ut det beste i meg. Han har gitt meg gode råd, og det aller viktigste rådet er at jeg aldri skylder på noen andre når jeg ikke får det til. 

20-åringen har blomstret til de grader etter ujevne kamper i første del av sesongen og også i fjor og i forfjor, skriver Telemarksavisa.

Ingen har vært i tvil om potensialet til unggutten med foreldre fra Kosovo, ifølge avisen. Familien kom til Norge etter krigen på Balkan for 20 år siden. Elbasan – som han heter – er født i Sverige, Hillerstorp i Värnamo. Der bodde familien til Elba var halvannet år.

– Når man har suksess, blir man norsk
– Deeyah forsvant fra Norge, uten at vi brydde oss. Nå er hun norsk, fordi hun har vunnet Emmy-prisen, skriver journalist Shazia Sarwar i VG i en kommentar.

– Ligger man nede, kjemper man alene. Oppnår man suksess vil alle ha en bit av deg. Suksessene er norske, kampene innvandrer-relaterte.

– Jeg husker «Get of my back», singelen hun lanserte i 1995. Videoen hvor hun sees med delvis bar mage. Jeg husker kontroversen og ikke minst reaksjonene jeg selv så, og også var en del av.

– På tross av dette, husker jeg at de pakistanske jentene digget budskapet i sangene hennes. Vi hørte dem i smug. Hun hadde en praktfull stemme. Bare hun ikke hadde blottet ryggen, tenkte vi. Vi var unge og dumme.