Amnesty: – Utenlandske arbeidere sulter i Qatar

Utenlandske arbeidere behandles nærmest som tvangsarbeidere, mener Amnesty International. En stor andel av disse er byggearbeidere som bidrar til byggingen av arenaene som skal brukes under fotball-VM i 2022.
Foto: flickr.com
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vant frem mot utestengelse av Facebook-gruppe - 22.04.2024 Skeivhet, identitet og invidualitet - 22.04.2024 Ny forskning: : Troende muslimer får bedre helse - 22.04.2024 Amnesty International slår alarm om situasjonen for de drøyt 80 arbeiderne som menneskerettighetsorganisasjonen sier at lider under «alvorlig […]

Amnesty International slår alarm om situasjonen for de drøyt 80 arbeiderne som menneskerettighetsorganisasjonen sier at lider under «alvorlig matmangel». Amnesty krever også at myndighetene i Qatar griper inn og hjelper arbeiderne som jobber for selskapet Lee Trading and Contracting (LTC) under forhold som ifølge Amnesty «kan innebære tvangsarbeid».

– Folk har ikke fått lønn på nesten ett år og kan ikke engang kjøpe mat for å holde seg i live fra dag til dag. De har heller ikke råd til å sende penger hjem til familiene sine, eller til å betale ned på gjeld, sier generalsekretæren i Amnesty International, Salil Shetty til Associated Press.

Selskapet LTC har ikke svart på henvendelser fra nyhetsbyråene Ap og Reuters om å kommentere Amnestys påstander.