Sagt siden sist

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Oslo Mela klare med årets første artister - 26.04.2024 Kommunikasjonssvikt på sykehus med fatale følger - 26.04.2024 Innvandrerdøtre lykkes både i jobb og utdanning - 25.04.2024 – Et totalt uansvarlig lite parti som vil åpne grensene for all innvandring. Venstre er totalt […]

– Et totalt uansvarlig lite parti som vil åpne grensene for all innvandring. Venstre er totalt likeglad med konsekvensene. Overlater alle utfordringer til våre barn og barnebarn.

Frps Per Sandberg på sin Facebook-side etter at Venstre-politiker Ketil Kjenseth (V) omtalte Frp’s innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari (Frp) som en “smørbukk-innvandrer”.

– STN-kommunene vil være avhengige av innvandring, tilflytting og innpendling for å dekke dette arbeidskraftbehovet.

Seniorforsker og prosjektleder Vigdis Nygaard i Norut Alta forteller til NRK 11.04 at de samiske områdene vil være avhengig av arbeidsinnvandring.

– Terroriststempelet mot organisasjoner i diasporaen, som blant annet jobber for en internasjonal etterforskning av Sri Lanka for menneskerettighetsbrudd, er det siste stikket mot tamilenes frihetskamp. 

Vithya Nareshkumar, medlem av Tamil Youth Organization (TYO) i en kronikk i Aftenposten 13.04 om Sri Lankas nye terrorlover. Lovene vil kriminalisere et 15-talls tamilske organisasjoner i utlandet.

– Stadig menn med minoritetsbakgrunn vil ha rettere neser. Om det er fordi skjønnhetsidealet er mer vestlig vet jeg ikke, men vi ser at flere fra for eksempel Asia vil ha rettere neser.

Erik Grefberg, daglig leder ved plastkirurgiklinikken Teres Medical Norge, til side2.no 11.04

 

– Fremskrittspartiet har vunnet fram med kravet om å gi opphold til færrest mulig.

Leder av Norgesprogrammet i Redd Barna, Janne Raanes (bildet), i et intervju med Dagbladet 23.04, etter at det kom frem at 130 av 600 asylbarn får opphold i Norge med regjeringens nye engangsløsning.

– Engangsløsningen ikke skal være et generelt amnesti for barn uten oppholdstillatelse, og at løsningen omfatter familier som oppfyller bestemte vilkår. Formålet er å få en slutt på at barn blir boende på mottak etter endelig avslag.

Justisminister Anders Anundsens (Frp) tilsvar i samme sak.

– Vi er uenige vedrørende asyl – er hvor mange Norge skal ta imot. Du mener vi tar imot alt for mange alt i dag, jeg mener det er flaut og skammelig at vi for eksempel ikke tar imot flere tusen flere fra Syria, som er vår tids største krise. 

Abid Q. Raja, stortingsrepresentant (V), i sin kronikk Kjære Siv Jensen, lagt ut på VGNett 21.04.

«Hvorfor stygge folk har så stygge uttallerser. Liksom proiminerte samiske designere sender oss til helvete fordi vi har ikke tilfredstilt drikkekrav til en homsediva. For øvrig elsker jeg homser! Både samiske, norske, russiske osv. så lenge de klarer botoxen til å komme på en riktig plass:) Elsker botoxen min også. Men det er ikke alle som klarer å få det til riktig:) he he. Men vi støtter folk som er litt handikap»

Olga Solyanik, produsent for Samisk musikkfestival i Kautokeino, på sin Facebook-side. Uttalelsene har skapt en kontrovers, hvor produsenten fastholder overfor NRK Sapmi at ordbruken ikke var ment som støtende.