Sju millioner for å lære innvandrerbarn svømming

Nå kan skoler søke om ekstra penger til å lære barn å svømme
Regjeringen vil gi sju millioner kroner til svømmeopplæring for elever med minoritetsbakgrunn som går glipp av det på grunnskolen.

Regjeringen planlegger å gi sju millioner kroner hvert år til barn og voksne innvandrere på grunnskolen for at de skal lære å svømme. Pengene skal gå til dem som ikke har lært å svømme i hjemlandet. De skal også gå til barn som har mistet svømmeundervisning på skolen fordi de kom til Norge for sent. Det skriver NTB.

17 prosent av barn med minoritetsbakgrunn klarer ikke å holde seg flytende i vannet i det hele tatt. Det viser en en undersøkelse som Norges Svømmeforbund og Gjensidigestiftelsen gjorde.

– Hver eneste sommer skjer det ulykker, og en del av dem skjer fordi folk ikke kan svømme. Vi vet at det er mange innvandrere som ikke kan svømme. Mange har ikke vært i nærheten av vann, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Opp til 1.500 kroner
Kommunene skal få søke om opp til 1500 kroner per elev. Over 4.500 elever vil få kurset hvis alle får 1500 kroner hve.

– Behovet er sikkert større, men vi mener at sju millioner i 2015 er nok til å gi mange svømmeundervisning, sier Isaksen til NTB.