Sagt siden sist

 
Foto: imdi.no
Om innvandring. rasisme og flerkultur.

– Gledelig og en seier for demokratiet at man klarte å finne en løsning som sikrer stabilitet frem til neste ordinære valg i 2018.

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen sier til Aftenposten 27.12, som kommentar til desemberavtalen mellom den sittende regjeringen og den borgerlige opposisjonen i Sverige. Avtalen hindrer at det innvandringskritiske Sverigedemokraterna får innflytelse.

– Å integreres i Norge, enten du er amerikaner eller pakistaner, er nesten en umulig oppgave. Begge står like svakt, fordi skolesystemet i Norge er veldig annerledes enn i de fleste andre land. Alt det vi kaller fritidsaktiviteter i Norge, og som er kjempeviktig for å delta i samfunnet, er ikke fritidsaktiviteter i andre land, men en del av skolesystemet.

Navaz Virani, daglig leder i Mona Lisa-huset og integreringslobbyist med 15 års erfaring, til Nettavisen.

– Når vi ser at det er ofre på begge sider av konflikten, sliter jeg med å assosiere meg med begrepet israelvenn hvis det samtidig betyr at jeg har tatt standpunkt i konflikten på Gaza-stripen.

Jusstudent Anne Malene Noddeland, aktiv i freds- og forsoningsprosjektet Bridgebuilders, til dagen.no, 19.12.

– Statlige tilskuddsordninger gir kommunene og andre aktører på feltet et godt grunnlag for å jobbe med forsterket innsats også i 2015.

IMDi-direktør Geir Barvik (bildet) til Framtid i Nord 22.12, etter at IMDi bestemte seg for at kommunene skal motta over ni milliarder kroner i tilskudd til integreringsarbeidet.

– Vi lever i ei tid der islamofobi både rammer muslimer og er politisk gangbart. Sånn sett er det et mønster, der angrep på moskeer og framgangen til Sverigedemokraterna er uttrykk for motstand og hat mot islam. 

Redaktør i tidsskriftet Expo, Daniel Poohl, til Klassekampen 30.12, etter angrepet på Eskilstuna-moskéen.

 Jeg har fått mange nye venner og fantastiske erfaringer med mange nye miljøer som jeg er kommet i kontakt med. Til og med nå i julen har det vært folk fra forskjellige land som har sittet rundt bordet vårt.¨

Ruth Iren Grimstad, initiativtaker til Facebook-gruppen Åpne Norske Hjem, som oppfordrer kristne til å “adoptere” flyktninger fra Syria og Irak, intervjuet av dagen.no 05.01.

– La meg si til alle de som deltar i slike demonstrasjoner: Ikke hør på hva de sier, for hjertene deres er for det meste fylt av fordommer, kulde, og til og med hat.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel tok et krast oppgjør med rasisme og fremmedhat i sin nyttårstale.

– Vi prioriterer de som betaler lokal skatt.

Borgermesteren i Paris-forstaden Champlan, Christian Leclerc, anklages for rasisme, etter at han med overnevnte begrunnelse nektet gravplass til en to og en halv måned gammel spedbarn av rom-herkomst.