Hva har skjedd med muslimer?

Author Recent Posts Shaista Basit Yilmaz, Oslo Latest posts by Shaista Basit Yilmaz, Oslo (see all) Hva har skjedd med muslimer? - 27.12.2014 Inger Hagerup skriver i sitt dikt ”Aust- Vågøy”: De brente våre gårder. De drepte våre menn. La våre hjerter hamre det om og om igjen. Dette er et dikt som på mange […]
Shaista Basit Yilmaz, Oslo
Latest posts by Shaista Basit Yilmaz, Oslo (see all)

Inger Hagerup skriver i sitt dikt ”Aust- Vågøy”:

De brente våre gårder. De drepte våre menn. La våre hjerter hamre det om og om igjen.

Dette er et dikt som på mange måter kan gi assosiasjoner til verdensbildet i dag. Krig råder flere steder selv i dag. Flere steder opplever mennesker lidelser, forårsaket av andre mennesker. Tirsdag 16. desember forblir en mørk dag i Pakistans historie. Terrorister skjøt og drepte over 100 barn på en skole i Peshawer. Gjerningsmennene ropte “Allahu Akbar” (Allah er størst), da de gikk inn på skolen.

Koranen forteller hvor mye et menneskets liv er verdt: ”…den som dreper et menneske…skal det være som han har drept hele menneskeheten” (5:33)

Det ser ut til at muslimer glemmer dette essensielle verset.

Krigene som ble utkjempet på profeten Muhammads tid, var kun forsvarskriger. De fant sted etter 13 år med forfølgelser og boikott mot muslimene. Koranen sier at det er lov å forsvare seg: ”Tillatelse til å kjempe gis dem, mot hvem det kjempes, fordi de har lidd urett…” (22:40)

Uskyldige skolebarna er da ikke de som har gjort at dere terrorister har lidd urett? Hva slags måte er dette å forsvare seg på?

De brente våre gårder. De drepte våre menn. La våre hjerter hamre det om og om igjen.