– Vi muslimer har ansvar

Muniba Ahmad
Foto: Twitter
– Det er vi muslimer, mest av alle, som bør intensivere vår kamp mot radikalisering hver gang det smeller, skriver skribent Muniba Ahmad i en kronikk i VG. Kronikken kommenterer muslimers reaksjon på angrepene i Paris 13. november. – Vi bør bruke kreftene våre på å gå enda lenger inn i oss selv og intensivere den teologiske, […]

– Det er vi muslimer, mest av alle, som bør intensivere vår kamp mot radikalisering hver gang det smeller, skriver skribent Muniba Ahmad i en kronikk i VG. Kronikken kommenterer muslimers reaksjon på angrepene i Paris 13. november.

– Vi bør bruke kreftene våre på å gå enda lenger inn i oss selv og intensivere den teologiske, ideologiske og åndelige kampen mot ekstremisme. Jeg vet at det kan være vanskelig å vende blikket bort fra all uretten som begås mot muslimer i etterkant av hvert eneste terrorangrep, men det er likevel viktig å ta et skritt tilbake, tenke med kaldt hode og prøve å se det større bildet, skriver hun. 

UDI vil sende barn til Iran

De to søstrene Hawjin (11) og Nawjin (9) har alltid bodd i Norge. Nå vil UNE sende dem til Iran, et land de aldri har vært i. Foreldrene Naser Alinejad og Nashmil Rasulpoor kom til Norge i 2003, og har bodd i Haugesund siden da. UNE vil sende ut familien av innvandringsregulerende hensyn. Hawjin og Nawjin er de to lengsværende asylbarna i Norge, men er nå bedt om å forlate landet. 

–  Jeg har vanskeligheter med å forstå hvorfor elleve og ni års botid i Norge, uten botid i det såkalte hjemlandet, skal kunne viskes bort på grunn av fars handlinger. I denne saken har foreldrene aldri løyet om hvorfor de har søkt om asyl. De har vært åpne med sin historie fra starten, sier advokat Birkeland.

Naser og kona flyktet fra Iran fordi han var politisk aktiv kurder. Faren har en to måneders betinget dom for å true en offentlig tjenestemann: I møte med en lege, mistet han besinnelsen og kom med trusler. Det er Dagbladet som skriver om saken.