Sagt siden sist

 
Foto: Ecole Polytechnique Université Paris
Om rasisme, flerkultur og innvandring.

– Vi har ikke råd til å tape denne krigen. Men i de siste ti årene har både venstre- og høyreorienterte regjeringer gjort alt de kan for å gjøre dette. Vi trenger et presidentskap som handler og beskytter oss franskmenn.

Front Nationals presidentkandidat Marine Le Pen vil utvise alle utlendninger som er under overvåkning for “terrorfare”, ifølge Jerusalem Post.

– I de kommende tiårene vil vi fortsette å ha migrasjoner fra geopolitiske konflikter, og klimamigrasjoner fordi planeten er i en tilstand av dyp ubalanse. Vårt lands geografiske plassering gjør det vanskelig å motstå tidevannet av migrasjon og flukt.

Le Pens motstander i valgets finalerunde, Emmanuel Macron (bildet), intervjuet i en debatt av det franske magasinet Science et Avenir tidligere denne vinteren.

– Folk som så rasisme i videoen har sannsynligvis rasisme i hodene sine. Jeg står veldig langt fra rasisme. Jeg tror vi alle er like som mennesker og at våre forskjeller gjør oss til dem vi er som individer og nasjoner. Jeg har alltid respektert og kommer alltid til å respektere alle rundt meg, så jeg angrer på ingen måte på at jeg lagde denne videoen.

Nett-sensasjonen, modellen og mattelæreren Pietro Boselli fra Italia er i hardt vær etter å ha postet en video på ferie på Filippinene, hvor han ifølge Dagbladet skal ha “fanget” en mann, og brukt ham som vekt i skuldertrening og knebøy.

– Folk selges som en vare på markedet. Det å selge mennesker er i ferd med å bli en trend blant menneskesmuglere.

Othman Belbeisi, leder for Den intenasjonale organisasjonen for migrasjons (IOM) arbeid i Libya, til NRK, om den skremmende utviklingen i landet, hvor særlig migranter fra land fra Afrika sør for Sahara ender opp på slavemarkeder hvor de selges som billig arbeidskraft eller sexslaver.

– Alle som viser seg å være Hitler-tilhengere, må sparkes ut av Tysklands forsvar.

Ulla Jelpke, talskvinne for det venstreorienterte partiet Die Linke, ifølge Nettavisen, etter avsløringer om at et flere hundretalls tyske soldater er under etterforskning fra landets militære etterretning for “ekstremisme, antisemittisme og fremmedfiendtlighet”.