Lan Marie Berg: – Vi må ha en aktiv antirasistisk regjering

Lan Marie Berg ønsker å ta kampen mot rasisme til Stortinget.
Foto: CF-Wesenberg
Miljøpartiet De Grønnes listetopp i Oslo, Lan Marie Berg, er bekymret for rasisme og hat mot minoritetsgrupper, og sier Norge trenger en aktiv antirasistisk regjering.
499Shares

I et innlegg på Facebook tar Lan Marie Berg fra Miljøpartiet De Grønne opp rasisme og hat mot minoritetsgrupper. Hun skriver blant annet at hun har opplevd å få kommentaren “dra tilbake dit du kom fra” en gang i blant. Lan Marie Berg har norsk mor og vietnamesisk far. Iført ei t-skjorte hvor det står “Stopp rasisme mot asiater” retter hun fokuset mot holdninger og fordommer forkledd som humor i dagens samfunn.

– Folk med minoritetsbakgrunn opplever mistenkeliggjøring, forskjellsbehandling og ja – utilslørt hat. Andre nordmenn med asiatisk bakgrunn som jeg har snakket med forteller meg at de ikke føler seg som en likeverdig del av samfunnet, skriver den avgåtte samferdselsbyråden.

Lan Marie Berg har tidligere vært åpen i media om redselen og frykten etter å ha blitt utsatt for hets, trusler og trakassering.

I samme innlegg på Facebook-siden hennes, er partiets toppkandidat i Oslo samtidig misfornøyd med regjeringen Solbergs manglende tiltak for å bekjempe rasisme. Hun er særlig kritisk til millionstøtten de har gitt til Human Rights Service som hun mener sprer konspirasjonsteorier og rasisme mot muslimer.

– Erna Solberg har tillatt at hennes egne regjeringsmedlemmmer har leflet med konspiratorisk tankegods. Høyre har latt være å ta et skikkelig oppgjør med tankegodset bak 22. juli. Det er på tide å ta kampen mot rasisme til Stortinget.