Ladestasjon for elektriske kjøretøy
Foto: Sissel ofstad
Regjeringen og Enova har en ny støtteordning for elektriske mopeder og motorsykler. Du kan få inntil 25.000 kroner for å kjøpe en elektrisk moped eller elektrisk motorsykkel.

I en pressemelding fra Enova står det at du får 15.000 kroner i støtte til lett elmotorsykkel og 25.000 kroner til tung elmotorsykkel. Kjøper du elmoped, kan du få inntil 3.500 kroner.

Elmopden og elmotorsykkelen må være nye. Du får ikke støtte til å kjøpe brukt.

Klima- og miljøminister Espen Bart Eide (Ap) sier Norge ligger foran andre land når det gjelder elektriske biler. Det kommer flere ladestasjoner i hele Norge. Nå kan vi også velge en elektrisk moped eller motorsykkel.

– Regjeringen vil kutte utslipp gjennom å elektrifisere transportsektoren. Vi er allerede et foregangsland når det gjelder elbiler, og vi bygger nå ladeinfrastruktur over hele landet. Dette nye støttetilbudet fra Enova skal gjøre det enklere også for de som ønsker å kjøpe moped eller motorsykkel å velge et utslippsfritt alternativ, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Du kan bare søke støtte en kort periode. Enova gir ikke støtte fordi de vil at flere skal kjøpe mopeder og motorsykler. Men fordi de vil at biler, busser, mopeder og motorsykler skal være elektriske.

– Enovas mål er ikke å øke det totale salget av moped og motorsykkel, men at de kjøretøyene som selges framover, i størst mulig grad skal være elektriske. Vi vil gjøre det litt enklere å ta smarte klimavalg, sier Anna Theodora Barnwell, markedssjef i Enova.