Bahareh blir ungdomsredaktør i NRK

Bahareh Viken redaksjonssjef for NRKs satsing på et ungt publikum.
Foto: Skjermdump/YouTube
Etter å ha vært redaktør i Det Nye ønsket Bahare Viken egentlig ikke å være redaktør igjen. Nå er hun igjen redaksjonssjef for NRK sin satsing på et ungt publikum.

– Det er skummelt for NRK om vi ikke når de unge nå, forteller Bahare Viken, til kristiania.no.

Hun fikk opp øynene for journalistikkyrket etter hun la musikkarrieren på hylla. Det var et utenlandsopphold som ble avgjørende for karrierevalget. 

– Jeg bodde noen måneder i Zimbabwe og jobbet med hjemløse barn. Den opplevelsen ga meg en motivasjon til å fortelle historier. Jeg kjente på viktigheten av journalistikk, forteller Bahare, som da bestemte seg for å bli en del av den fjerde statsmakt.

Skal trekke unge seere

Etter studiene fikk Bahare jobb i NRK, og siden den gang har hun blant annet vært sentral i statskanalens valgsendinger og i debatten med Fredrik Solvang. Nå regnes hun som kanskje en av Norges viktigste ungdomsmagneter i nyhetsredaksjonen til NRK, hvor hun jobber med å nå ut til unge som ikke er vokst opp med Dagsrevyen.   

– TV er ikke nødvendigvis det viktigste for oss. Vi jobber mye med å få inn et yngre publikum, og møter målgruppen på de plattformene de er – som NRK ikke har vært på tidligere. Det har gjort at vi treffer yngre, men også bredere, enn målgruppen til NRK ellers.

Studenttiden er viktig

Bahare minnes studietiden som en veldig fin periode i livet. Sandefjordingen kjente ingen i byen da hun flytte til Oslo for å studere, men det syntes hun ikke var noen ulempe.

– Jeg tror det var veldig bra for meg, for da gjør man en ekstra innsats for å bli kjent med folk. Vi arrangerte mye sosialt, og jeg simpelthen elsket studietiden på Høyskolen Kristiania, sier hun entusiastisk. 

Hun tipser kommende journalistikkstudenter om å ta initiativ til å forme sin egen studiehverdag. Selv gjorde hun ting som for eksempel å spørre lærere om hun for kunne lage video i stedet for tekst, siden hun hadde lyst å prøve seg på det. 

– Når man er student kan man prøve og feile, uten at det har konsekvenser for jobb, sier hun.