Nikita er stolt av sin legning

Nikita Amber Abbas er student og aktivist, og stolt av å være skeiv med minoritetsbakgrunn.
Foto: Skjermdump/ungefunksjonshemmede.no
– Jeg har muslimsk bakgrunn, en funksjonshemning, og jeg er skeiv, skrev Nikita Amber Abbas. 2. nestleder NHFU, i et innlegg.
608Shares

Innlegget hennes ble publisert i fjor sommer i Aftenpostens ungdomsseksjon:

– Jeg vil at du skal vite at jeg har muslimsk bakgrunn, at jeg har en funksjonshemning, og at jeg er skeiv. Jeg ble oppdratt til å tro at alle skeive er syndere. Det eneste forholdet som var lov, var et heterofilt ekteskap. Jeg vil at du skal vite at dette gjorde at jeg fikk fordommer mot skeive.

Spesielt fokuserer hun på skeive muslimer:

– Jeg vil også at du skal vite at det finnes skeive muslimer. De er like mye muslim som alle andre muslimer. De er ofte redde.

Hennes budskap er at man har en kamp å kjempe.

– Det er fortsatt mange muslimer som gjemmer seg i arrangerte ekteskap eller i en moské. Jeg vil at du skal hjelpe dem, så de vet at det er noen der for dem.

Tror på godhet

Abbas er med i NFOI, Press, Plan Norge, Unge Funksjonshemmende, Ungdomsrådet for Oslo Universitetssykehus

I Norges Handikapforbunds Ungdoms hjemmeside skriver Abbas om seg selv:

– Jeg er en 17 år gammel jente, som virkelig liker å prøve alt jeg ikke har fått prøvd, en som tror på at en sjanse bare kommer en gang i livet og jeg lar ingen sjanser slippe unna. Jeg tror på drømmene mine, og jeg tror på godhet.

Selv kaller hun seg menneskerettighetsarbeider, student og aktivist. Som barn av innvandrerforeldre har hun også opplevd fordommer på bakgrunn av etnisitet og funksjonsnedsettelse.

– Selvfølgelig er jeg takknemlig og glad for velferdsstaten, men å være takknemlig betyr ikke at jeg ikke kan fikse det som ikke funker. Det betyr ikke at jeg mister retten til å klage. Å klage er en viktig del av å endre samfunnet til det bedre. Grunnloven vi har i dag er på grunn av at folk var misfornøyde og sa i fra. Demonstrasjoner er klaging. Dette er klaging som tar samfunnet fremover. Det handler ikke om at jeg vil ha alt servert på sølvfat, det handler om elementære menneskerettigheter, sier hun til Unge Funksjonshemmede.