Varehussjef Omed stortrives i jobben

Omed kom til Norge som flyktning, og jobber nå som varhussjef i IKEA.
Foto: Sam Greenhalgh
Omed Poor er den nye varehussjefen hos IKEA Ringsaker. Han har jobbet hardt for å komme dit han er i dag.

– Jeg skulle egentlig bare ta et friår for å jobbe og spare penger før jeg skulle starte å studere. Jeg trivdes så godt i kjeden at jeg etter tre år bestemte meg for å satse på en karriere hos IKEA, sier Poor til Østlendingen.

Han kom til Norge i 1997 som flyktning, og er vokst opp i Haugesund og på Rælingen. Han har jobbet målrettet for å komme dit han er i dag.

– Jeg er superstolt over den reisen jeg har hatt på IKEA, og jeg vet at jeg har jobbet målrettet, og fokusert på å gjøre det rette tingene for å lykkes. I tillegg har bedriften satset på meg de siste årene.

Ansvar for flere hundre

Som unggutt hadde han en helt annen drømmejobb i tankene.

– Jeg ville egentlig bli politi, det var drømmen, men da jeg begynte i arbeidslivet fikk jeg gode venner, kolleger og ble fort veldig glad av å jobbe der. Jeg ble trygg på at akkurat den jeg er var godt nok, og derfor ville jeg fortsette.

Som varehussjef har han ansvaret for rundt 230 ansatte.

– IKEA er en av Innlandets største arbeidsplasser, og det viktigste for meg er alle menneskene som jobber her og alle kundene vi har. Det skal være det beste stedet å jobbe og det beste stedet å handle.