Mener minoriteter har en kompetanse og bakgrunn advokatbransjen trenger

Daniel Siraj kom med tips til hvordan minoritetsstudenter kan lykkes i arbeidslivet.
Foto: Foto: Bilge Öner
Obos-konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj håper advokatfirmaene vil pushe frem ansatte med minoritetsbakgrunn. Hos ham i Obos har ingen menn på 58 år sjanse til å få en plass i konsernledelsen.
0Shares

Daniel Kjørberg Siraj er konsernsjef i Obos. I forrige uke pratet han til jusstudentene i Mino.Jur. om hvordan det er å se litt annerledes ut enn de fleste andre ledere i Norge. Mino.Jur er en organisasjon for minoriteter ved jusstudiet.

Foredraget markerte avslutningen for en nyopprettet mentorordning, der ni Wikborg Rein-advokater har vært mentorer for ni minoritetsstudenter fra Mino.Jur.

En del av formålet med mentorordningen har vært å ta tak i utfordringen med for lite mangfold i advokatbransjen. Siraj har selv en mor fra Norge og en far fra Pakistan.

Han oppfordrer studentene til å være til stede i ulike foraer.

– Det handler om å omgi seg med riktige folk. Dette er eksempelvis et viktig nettverk for dere. Samtidig er det en balansegang, kroniske nettverksbyggere blir fort gjennomskuet. Ingen vil ha edderkoppene. Mitt beste tips er å finne arenaer der du kan øve deg på lederskap, om det er du vil. Da dukker det ofte spennende sjanser opp, sa Siraj.

Les hele saken i advokaten