– Liten informasjonsverdi i ørene

Eksempler på godkjente og ikke-godkjente bilder i Storbritannia.
Foto: Skjermdump
– Sammenlignet med andre og tilgjengelige biometriske markører er det ytterst liten informasjonsverdi som kan hentes fra ørene av bilder tatt rett forfra, skriver Sumeet Singh Patpatia og Prableen Kaur.
53Shares

– Det er rom for en praksis hvor man kan bruke turban på passbilder, og som fremmer sikkerhet og respekterer menneskerettigheter. Derfor har alle andre land bortsett fra ett annet klart å løse dette. Vestlige land som USA, Canada og Storbritannia har langt høyere sikkerhetsstandard enn vår og er mer eksponert for misbruk og trusler. Her slås det fast at dagens teknologi gjør det unødvendig med synlige ører på passbildet, skriver Sumeet Singh Patpatia og Prableen Kaur i et innlegg i Aftenposten.

I Norge må ørene være synlige på passfoto
Foto : Skjemdump

– Illusjonen som skapes ved å legge så stor vekt på ørets betydning ved verifisering og identifisering, resulterer i at sikkerheten svekkes, ikke styrkes. Den sikreste og mest effektive verifiserings- og identifiseringsordningen er automatisert biometrisk kontroll, skriver de videre.

– For å få på plass enighet om dette inntil de automatiserte biometriske ordningene er på plass, har norske sikher vært løsningsorienterte og tilbudt innskrenkninger i sitt personvern ved at myndighetene innfører særskilt styrket kontroll av turbanbærende sikher, mot at vi kan avfotograferes med turbanen i tråd med det vår religion krever, skriver de to.

Les hele kronikken i Aftenposten.