Flere Høyre-topper vil kutte i antall kvoteflyktninger

– Jeg mener samfunnet trenger en stopp, sier Ove Trellevik (H).
Flere profilerte Høyre-politikere tar til orde for å kraftig redusere antallet kvoteflyktninger til Norge. Enkelte vil innføre full stans.
325Shares

Til TV 2 sier stortingsrepresentant Ove Trellevik fra Hordaland at partiet neste år bør gå til valg på å ikke ta imot noen kvoteflyktninger.

– Jeg mener samfunnet trenger en stopp, nettopp for å integrere bedre de som har kommet hit. Og veldig mange av kvoteflyktningene har veldig få forutsetninger til å lykkes i Norge, sier han.

Partifelle Stefan Heggelund sa tidligere i uken at det økonomiske uføret som kommer av koronakrisen nødvendiggjør innstramminger i innvandringspolitikken. Heggelund foreslår å kutte antallet kvoteflyktninger fra dagens 3.000 og ned til 1.000.

Stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde sier til TV 2 at 1.000 er et passende nivå, og viser til at det er omtrent samme antall som Norge tok imot under regjeringen Stoltenberg i 2013. Flere stortingsrepresentanter sier til kanalen at de er enige.

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen har foran forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett sagt at partiet må se redusering i antall kvoteflyktninger, om det skal gi sin støtte til regjeringens budsjettforslag, men avvist at dette er et ultimatum.

– Det er ikke sånn man forhandler. Fremskrittspartiet vil jo gå inn i forhandlinger med en liste med krav som vi ønsker å ha igjennom. Og så er det forhandlingene som avgjør om vi blir enige eller ikke blir enige, forklarte hun i Politisk kvarter på NRK torsdag.