Volkswagen beklager og fjerner rasisme-anklaget video

Volkswagen-topper rykker ut og ber om unnskyldning for en rasisme-anklaget reklamevideo som ble postet på Instagram.
12Shares

Nettstedet motor.no har lagt ut reklamevideoen for nye VW Golf 8.

I videoen vises hånden til en hvit person i forgrunnen i det han simulerer å skyve en farget mann bort fra en parkert VW Golf, for deretter å «knipse» vedkommende inn gjennom døren til en restaurant ved navn «Le petit colon» (den lille kolonisten, på fransk).

Videoen ble ettehvert slettet, men repostet flere steder på sosiale medier, og ført til sterke reaksjoner og anklager om rasisme.

Lover intern etterforskning

Volkswagens ledelse har i etterkant beklaget etter rasisme-blemmen.

– Vi postet en rasistisk reklamevideo på Volkswagens Instagram-kanal. Vi skjønner at publikum er sjokkert, for vi er også forferdet, står det i en felles uttalelse på sosiale medier fra salgs- og marketingsjef Jürgen Stackmann og konsernsjefen for mangfold, Elke Heitmüller.

– Vi er svært bevisste Volkswagens historikk med en fortid fra Nazi-Tyskland og tvangsarbeid under krigen. På vegne av Volkswagen ber vi det brede publikum om unnskyldning og vi beklager i særdeleshet overfor dem som føler seg personlig såret av det rasistiske innholdet på grunn av deres egen bakgrunn, skriver man videre.

Volkswagen-ledelsen lover også en intern etterforskning, og at de skal offentliggjøre både resultatene og konsekvensene av etterforskningen.