Gilani til SIAN: – Kom og spis curry med meg

Tidligere varaordfører i Drammen, Yousuf Gilani, inviterer SIAN på middag.
Tidligere varaordfører Yousuf Gilani blir beskrevet som farlig på Stopp islamisering av Norge (SIAN) sine nettsider. Nå inviterer han SIAN på middag.
532Shares

– At SIAN utpeker meg som en farlig mann for Norge fordi jeg er en brobygger, det tar jeg med en klype salt, sier Gilani til Byavisa Drammen.

Gilani har stor tro på dialog, og har bestemt seg for er å invitere lederen til SIAN på middag.

– Jeg spanderer curry og tar med meg en imam. Da kan lederen av SIAN stille de spørsmålene han har knyttet til islam og få teologiske gode svar tilbake. Men det er opp til SIAN om de ønsker en dialog siden de har en virkelighetsoppfatning som ikke stemmer med den religionen jeg tror på, sier han.

Takker ja til invitasjon

SIAN-leder Lars Thorsen kaller Gilani en “verbal jihadist”, som etter hans mening er farligere enn en jihadist med våpen.

– Disse verbale jihadistene har lært seg og har knekt norske koder som gjør at mange nordmenn tror at de ikke er farlige, sier Thorsen og legger til at dette har Gilani drevet med i årevis.

Likevel takker han ja til invitasjonen fra Gilani. Hvis det møte skal skje ønsker Thorsen et debattforum med en nøytral ordfører og publikum.

– Dette er fordi ved å sitte hjemme eller på en restaurant vil ikke dette føre verden fremover, sier han til avisen.