SIAN og muslimske teologer skal debattere

Ifølge initiativtaker Yousuf Gilani er politiet er informert om begge lokasjonene og møte.
Et debattmøte mellom muslimske teologer og Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) vil bli holdt på FN-dagen i Drammen.

Etter flere måneders planlegging står Gilani og de andre medlemmene av en arbeidsgruppe klare med en dato for det historiske møtet mellom Sian og representanter for ulike muslimske trossamfunn.

Ifølge initiativtaker Yousuf Gilani er politiet er informert om begge lokasjonene og møte.

– Det som er viktig er at dialogmøtet ikke skal være et møte hvor vi skal få Sian til å elske islam, men det er et første steg for å øke forståelsen for muslimer og islam, sier Gilani til Vårt Land.

Utvalgt publikum

Ordstyreren på møtet skal etter planen være Lars Petter Soltvedt, førsteamanuensis i statsvitenskap og menneskerettigheter ved Universitetet i Sør-Øst Norge. Han vil lede ordet mellom tre Sian-medlemmer og tre muslimske teologer.

Gjestene registreres med app, og arrangementet har et tak på 80 publikummere.

– Vi skal bruke en registreringsapp hvor vi skal kunne luke ut ytterpunktene. Begge parter ønsker at møtet skal foregå i ryddige former. Vi skal ikke sitte der og provosere hverandre, forklarer Gilani.

Kontrovers i NRK-debatt

Forrige uke skapte Sian-leder Lars Thorsen store overskrifter da han under en NRK-debatt navnga flere muslimer han mente burde interneres og deporteres.

– Nettopp på grunn av sånne uttalelser at det er viktig med dette dialogmøte. Å overse et samfunssproblem, får det ikke til å forsvinne, sier Gilani.