Hvorfor heter ikke sjefen Ali?

Ali Rana, partner i PA Consulting, skriver i en kronikk i NRK Ytring om at det er for lite mangfold i ledelsen i norske virksomheter, både private og offentlige. Han mener Norge bør se til USA og Storbritannia. Der snakker man mer om mangfold, kjønn og kulturbakgrunn, skriver kronikkforfatteren.(Illustrasjonsfoto)
Foto: MONKEY BUSINESS IMAGES
Det finnes knapt ledere med flerkulturell bakgrunn i norsk næringsliv. Både næringslivet, det offentlige og minoritetene selv har et ansvar for å endre på dette, skriver Ali Rana, partner i PA Consulting, i en kronikk i NRK Ytring.

Det er med stor bekymring vi ser på resultatene av PA Consultings nylige kartlegging av ledergruppene til de 50 største selskapene i Norge, skriver Ali Rana, partner i PA Consulting, i en kronikk i NRK Ytring.

Rapporten avslører en sjokkerende lav andel på bare 0,22 prosent eller 1 av 459 ledere med flerkulturell bakgrunn i norske ledergrupper. Dette er et alarmerende tall som indikerer at utviklingen går i feil retning når det gjelder mangfold og inkludering i norsk næringslivs, skriver Rana.

En tidligere undersøkelse utført av PA Consulting i 2019 viste at antallet nordmenn med flerkulturell bakgrunn i ledergrupper var tre personer. At vi får nedgang fra en allerede lav andel er ikke bare overraskende, men også svært trist. Spesielt i en tid hvor mangfold og inkludering er temaer som stadig får mer oppmerksomhet og blir anerkjent som viktige faktorer for suksess og bærekraftig vekst, skriver han videre.

Les mer i NRK Ytring.