Fra OBOS-ligaen til Chiles landslag

Norsk-chileneren Niklas Castro (t.h) er en av spissene tatt ut til Chiles landslag i denne månedens privatlandskamper.
Foto: Skjermdump/Twitter
Norsk-chileneren Niklas Castro er tatt ut i samme landslagstropp som stjernene Alexis Sánchez og Arturo Vidal.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Til daglig spiller Niklas Castro for fotball for Ålesund i norsk 1. divisjon. Nå er han tatt med på Chiles landslagstropp til privatlandskampene mot Colombia og Guinea i løpet av neste halvannen uke.

Castro, som har far fra Chile, er inkludert blant spissene i den stjernespekkede troppen. Der finner vi også Alexis Sánchez, som er på lån fra Manchester United til Inter, samt Claudio Bravo, som spiller for Manchester City, og Arturo Vidal fra FC Barcelona.

Kampene spilles 12. og 15 oktober i Alicante i Spania, og er en del av forberedelsene til kvalifiseringen til VM i Qatar i 2022, som for Chile og de andre lagene i Sør-Amerika (CONMEBOL) starter mars 2020.

Overbegeistret

Spilleren selv skriver på sin Instagram-konto at han kaller landslagsuttaket for “kanskje den største dagen i mitt liv”

Til Nettavisen sier Castro at han er fra seg av begeistring for å kunne ikle seg den røde chilenske landslagsdrakten.

– Jeg har drømt om dette siden jeg var liten, å endelig kunne representere det landet jeg har fulgt med. Det er min far de har kontaktet i starten og så fikk Aalesund vite om det. Så har det kommet ut nå. Jeg har snakket med en koordinator, men ellers har jeg gått rundt og ventet spent.

Scorte to før avreise

I denne sesongen i OBOS-ligaen står Castro med hele 18 scoringer og ti målgivende pasninger. Aalesund-trener Lars Bohinen gratulerte sin elev med plassen i den chilenske landslagstroppen på Twitter før sist helgs serierunde:

@NiklasCastro tatt ut på det chilenske landslaget. Lønner seg å spille bra på @AalesundsFK Gratulerer Niklas. Men husk; først @Raufoss_Fotball til søndag

Ifølge Sunnmørsposten takket han for tilliten med å score to mot Raufoss.

– Først og fremst viser dette at dersom man ønsker noe sterkt nok, og jobber knallhardt for det, så kan alt skje, sier Castro.