Blir egen stiftelse

For fire år siden kunne verdensmusikkmiljøet glede seg over at verdenskjente Cesaria Evora kom til Oslo World Music Festival. Festivalen kan fortsette i fremtiden etter at det i dag ble bestemt å bli en egen stiftelse
Oslo World Music Festival fortsetter med stor sannsynlighet også neste år.
0Shares

I morgen åpner den 18. utgaven av Oslo World Music Festival, hvor årets festival er den siste som gjennomføres i regi av Rikskonsertene. Festivalen har vært den eneste i landet som har vært drevet i statlig regi. Nå er det imidlertid offentliggjort at Oslo World Music blir en egen stiftelse, skriver ballade.no.

– Kulturdepartementet har, blant annet i dialog med representanter for verdensmusikkmiljøet, vurdert forskjellige løsninger for videreføring. Departementet konkluderer med at festivalen bør bli en selvstendig stiftelse, og det vil bli opprettet et eget styre for festivalen, opplyses det i en pressemelding på regjeringen.no.

Lettelse
Leder for festivalen, Alexandra Archetti Stølen, sier at det hele tiden har vært foreslått å gjøre OWMF til en egen stiftelse.
– Budsjettforslaget som foreligger per nå er litt lavere enn det vi har hatt i Rikskonsertene. Men fortsatt gjenstår mye i arbeidet med det strukturelle. Uansett er det fint å ha kommet frem til en løsning, på mange måter er det en lettelse, sier Archetti Stølen til ballade.no.

Fornøyd Salimi
Khalid Salimi, leder for Melafestivalen, har vært en av de tydeligste kritikerne av at Rikskonsertene skulle ha sin egen festival. Han er fornøyd med dagens avgjørelse. 
– OWMF nå er nødt til å bygge en selvstendig infrastruktur, slik andre festivaler har gjort. Festivalen har bygget opp en egen kunstnerisk profil, og det er denne som nå skal videreføres, sier han til ballade.no.