Utrop lanserer «Mangfoldige meninger»

 
Et 20-tall skribenter med ulik bakgrunn, alder og geografisk tilhørighet kvesser sine penner for Utrops nye satsing «Mangfoldige meninger».
0Shares

Innvandrere, flyktninger, papirløse, migranter, muslimer. Dette er ord vi stadig ser i mediene. Nyhetsbildet er fullt av saker om «Det nye Norge». Men hvem hjelper oss å sette sakene i perspektiv? Hvem tar debatten?

Utrop lanserer nettsatsingen «Mangfoldige meninger» nettopp for å tilby våre lesere nye, uavhengige stemmer som kommenterer den stadige strømmen av nyheter om den flerkulturelle virkeligheten.

Observante lesere vil allerede ha oppdaget at vi har hatt flere kommentarer fra eksterne skribenter på nettsidene de siste ukene. Flere av disse er med i den nye satsingen.

Nedenfor presenterer vi med stolthet våre nye skribenter!

Saken oppdateres med nye skribenter den nærmeste tiden.

Mert Akin er 34 år gammel og selvstendig næringsdrivende. Født i Istanbul, oppvokst i Sydney, har innvandret to ganger i livet og har familie i tre land. Antageligvis den eneste innvandrer i Norge som har fullført to ski-maraton med en ukes mellomrom, på smørefri ski og uten å ha mye langrennserfaring. Har en bachelorgrad i Aviation og MBA fra University of Technology, Sydney. Skriver om sine kulturelle erfaringer og observasjoner, samt sine eventyr både i joggesko og med ski på beina. Trener og underviser judo og prøver å følge judo-prinsippet “ved å forbedre seg selv forbedrer man også samfunnet rundt seg”.

Mert Akin er 34 år gammel og selvstendig næringsdrivende. Født i Istanbul, oppvokst i Sydney, har innvandret to ganger i livet og har familie i tre land. Antageligvis den eneste innvandreren i Norge som har fullført to ski-maraton med en ukes mellomrom. Har en bachelorgrad i Aviation og MBA fra University of Technology, Sydney. Skriver om sine kulturelle erfaringer og observasjoner, samt sine eventyr både i joggesko og med ski på beina. Trener og underviser judo.

Lan Marie Nguyen Berg tar mastergraden sin på Senter for Utvikling og Miljø ved Universitetet i Oslo. Hun er aktiv i Klimautvalget i Spire og blogger på klima-tuvalu.no. 24 år gammel.
Foto : Florent Baarsch

Lan Marie Nguyen Berg tar mastergraden sin på Senter for Utvikling og Miljø ved Universitetet i Oslo. Hun er aktiv i Klimautvalget i Spire og blogger på klima-tuvalu.no. 24 år gammel.

Eddie Whyte kommer opprinnelig fra Belfast, Irland og er tillitsvalgt og landstyremedlem i Fagforbundet, Norges største arbeidstakerorganisasjon.
Foto : Fagforbundet

Eddie Whyte kommer opprinnelig fra Belfast, Irland og er tillitsvalgt og landstyremedlem i Fagforbundet, Norges største arbeidstakerorganisasjon. 

 
Foto : Privat

Masoome Sobut er 31 år gammel: Hun er gift og har to barn. Født i Iran og har bodd i Oslo siden hun var 12 år gammel. Hun har en Cand.Mag-grad med mellomfag i sosiologi. Har studert ved Universitetet i Oslo og jobbet som sosialkonsulent siden 2006. Er interessert i blogging, romaner, mote, interiør, samt innvandring/integreringsdebatter. Liker å være fritenker, og er for tiden tilhenger av Arbeiderpartiet. Ønsker å fremheve mangfold blant innvandrere/muslimer.

 
Guri Riksaasen kommer opprinnelig fra Oslo, men har vokst opp ulike steder i Norge og er nå bosatt på Holmlia med tre barn. 40 år gammel. Er utdannet sosialantropolog og har vært ansatt i UDI og Voksenopplæringen i Oslo. Studerer nå kommunikologi og underviser i psykologi ved Sofienberg videregående skole. Sitter i bydelsutvalget i Søndre Nordstrand som representant for SV.

 
Foto : Privat
 
Tanveer Hussain studerer statsvitenskap og har jobbet over ti år i offentlig sektor. Han er også en samfunnsengasjert person. I 2005 fikk han en pris for sitt tekstbidrag til prosjektet “Nye nordmenn – egne stemmer”. (Prosjektet var satt i gang av NOVA).

 
Foto : Privat

Sophie Essmat er leder av Norsk Bibliotekforenings (NBF) spesialgruppe “Flerkult”. Hun er gift og har to barn. Opprinnelig fra Iran. Har bodd i Norge nesten sju år og har mastergrad i Informasjonsvitenskap fra Høgskolen i Oslo. Ansatt på Høgskolen i Oslo og Akershus på Læringssenteret. Er bibliotekar og skriver dikt, romaner og noveller.

Ole-Fredrik Einarsen og er 52 år gammel. Født i Oslo og har bodd mesteparten av livet her, men har også bodd flere år på Sri Lanka og i Kambodsja. Etter å ha jobbet noen år i Den norske Kirke utdannet han seg til sosiolog. Jobber som seniorrådgiver hos Likestillings- og diskrimineringsombudet. Gift i 27 år, selv om det først var i 2009 at han og mannen fikk ekteskapet godkjent av norske myndigheter.
Foto : Privat

Ole-Fredrik Einarsen er 52 år gammel. Født i Oslo og har bodd mesteparten av livet her, men har også bodd flere år på Sri Lanka og i Kambodsja. Etter å ha jobbet noen år i Den norske Kirke utdannet han seg til sosiolog. Jobber som seniorrådgiver hos Likestillings- og diskrimineringsombudet. Gift i 27 år, selv om det først var i 2009 at han og mannen fikk ekteskapet godkjent av norske myndigheter.

 
Foto : Privat

Mina Adampur er 24 år gammel og jobber som personlig assistent. Medisin- og jusstudent ved UiO. Har bodd i Bodø og i Oslo. Tidligere bydelspolitiker for Rødt. Tidligere engasjert i FN-sambandet, Røde Kors, Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (OMOD), Spire (ungdomsorganisasjonen til det Norad-finansierte Utviklingsfondet) og PRESS (Redd Barnas ungdomdomsorganisasjon).

 
Foto : Privat
Aon R. Naqvi er en 22 år gammel og utdannet journalist fra Norges Kreative Fagskole (NKF). Norsk-pakistaneren er opprinnelig fra Larvik, men flyttet til Oslo da han skulle studere kultur i ett år på en kristen høyskole. Selv er han muslim, og valgte dette for å oppleve kulturkræsj mens hans studerte kultur. Nå fortsetter han mediautdanningen sin med tre nye år, på PR og Kommunikasjonsledelse, BI. Aon jobber for tiden som redaktør for det nye ungdomsmagasinet UMAG. 

 

 
Foto : Privat

 

 

 

 

 

 

 

Inga Ragnhild Holst (41) har jobbet som journalist i 13 år. I dag driver hun byrået Penn med pepper (www.spicymedia.no) og skriver for både norske og internasjonale aviser og magasiner. Hun har jobbet og bodd i Barcelona og har også flere lange opphold bak seg i Colombia. De siste årene har hun bodd på Vålerenga i Oslo sammen med en sønn og mann fra Eritrea.

Nicole Rafiki er 21 år gammel og student i utviklingsstudier ved Høgskolen i Oslo. Har studert et halvt år i Sør-Afrika. Oppvokst i Rwanda, Kongo og Norge og har i tillegg bodd i Burundi, Malawi, Kenya, Tanzania, Sør Afrika og Frankrike. Interesserer seg for Afrika og dens diaspora, globalpolitiske og sosio-økonomiske og interkulturelle spørsmål, religion/etikk, kjønn, musikk og dans.  På fritiden danser hun til afrikanske og afro-karibiske rytmer. Er også aktiv i ulike prosjekter knyttet til Afrika.

Mohammed F. Basefer, født i 1987 i Aden, Jemen. Oppvokst i Saudi Arabia, Sverige og flyttet til Norge i en alder av 10. Jobber som frilansfotograf i Stavanger og er opptatt av samfunnsrelaterte problemstillinger i Norge og utenlands. Alltid interessert i å befinne seg på arenaer hvor han blir kjent med mennesker som er annerledes enn ham.