Balkansk fest i Oslo

Svensk-serbiske Erdogan Orkestar sto for underholdningen på fredagens åpningskonsert.
Foto: Claudio Castello
Kvelden beskrives som villere enn tusen esler, en sterkere opplevelse enn kål, bønner og chili i pressemeldingen. Balkan Beat Party inviterer alle etnisiteter til bygdefest.
0Shares

Siden 2006 har Balkan Beat Party hatt fast tilholdsted på Parkteateret. Etter flere måneders pause flytter man Oslos originale urbane bygdefest til John Dee. Premiérefesten vil finne sted lørdag 25 februar.

– Balkan Beat Party tar deg til balkan høylandet, i tiden mellom bryllup ogbegravelser, løpende fra nabo til nabo på jakt etter mer plumbrandy, mens man blir jaget av en stor brassorchestra, står det i pressemeldingen. 

Før var dette et fast konsept på Parkteateret, men skal nå fornyes og lanseres igjen på John Dee i Oslo. Samme festen skal ta sted i Stockholm denne uke også. 

– Vi har holdt på med dette i syv år, og det er en veldig spesiell kveld. Vi har et band som skal opptre, med en DJ som spiller før og etter konserten. Det er en blanding av bygdekultur fra Balkan og Norge. Det er mye dekor som bestemorstruser som henger ned i klessnor fra taket, forteller Svein Erik Håkonsen a.k.a DJ Prinsen Paulista.

Spesielle gjester

Tilbake i 2003 ble det legendariske bandet Hojfen Balagan dannet av ti barn og unge fra Sør-Sverige. Inspirert av den tradisjonelle musikken fra Balkan satt de sammen et band, spilte på hver bryllup de kunne finne, og gikk videre til utesteder og klubber til festivaler.

Bandet, som nå kaller seg Diskoteka Yugostyle, har også reist til Serbia for å hente videre inspirasjon. Her har de også startet en nattklubb. Etter 300 konserter og en rekke internasjonale turer tar de turen til Oslo og bygdefestpremieren i nytt lokal.