Kultur

Fikk asylavslag to ganger – malte bilde av ordføreren

Etter å ha overrakt ordføreren en kunstferdig brettet papirsvane hadde Shakur Mansarov enda en overraskelse på lur.
Foto : Bonsak Hammeraas/Ås Avis.
Shukur Mansurov hevder seg forfulgt i hjemlandet. På tross av avslaget som han har hengende over seg, har han funnet tid og overskudd til å lage flere kunstverk. 
0Shares

På Kulturskolen i Ås kan de som venter på å få asylsøknaden sin behandlet få et kreativt utløp, forklarer fungerende mottaksleder Marte Aasen. 

For Shukur Mansurov er kunsten noe helt nytt. Her har han virkelig fått vise sitt talent. Resultatet har blitt flere kunstverk, hvorav to nå har blitt overrakt ordfører i Ås, Johan Alnes.

–  Planen er å få den på plass som utstilling i det nye biblioteket i Nordby, sier Alens til Ås Avis om svanen han har fått.

I Usbekistan jobbet han som bilmekaniker i 15 år. Han har en kriminalsak under etterforskning, hvor noen har opprettet et firma i hans navn og bedrevet ulovligheter, hevder han overfor Ås Avis.

Han forteller han ble tvunget av politiet til å tilstå å ha vært med på ugjerningen, selv om han hardnakket hevder sin uskyld.

– Ikke god nok forklaring
For å slippe unna forfølgelse dro han i 2010 sammen med kone og to barn via Kazakhstan og Russland til Norge. Her har han søkt om asyl, men han har fått avslag to ganger.

– Jeg har fått høre forklaringen min ikke er bra nok og at jeg mangler bevis, sier Mansurov.

Etter besøket hos ordføreren og overrekkelsen av papirfuglen på torsdag ville Mansurov gi ordføreren en overraskelse til.

Han pakker opp et stort portrett.

–  Dette må få plass på kontoret mitt, sier han til Ås Avis.