«Kryr som lopp og lus»

 
Foto: Skjermdump/YouTube/NRK
Hans Rotmo, artist og låtskriver, kjent fra Vømmøl Spelemannslag, er igjen i hardt vær etter en ny utgivelse om innvandring.
0Shares

Låten «Svarte telt» inneholder følgende linjer, ifølge Adresseavisa (ikke på nett):

«Asylsøkeran kryr som lopp og lus
og bur i forsamlingshus
Der det va dans musikk og ville fan
er det bønnestund fem gong fer dag`n».

– For fullt

Forrige gang Hans Rotmo (bildet) ga ut plate, ble han beskyld for rasisme av Venstre-leder Trine Skei Grande. Det har ikke fått ham til å tone ned innvandringskritikken når han nå gir ut musikk igjen.

Låten er hentet fra hans nyeste album «Eurotrua», en utgivelse som ifølge Rotmo tar opp problemer knyttet til EU. «Svarte telt» handler om innvandring og asylsøkere.

– Ingen kommuner som vil ta imot de 5000 asylsøkerne som må tvangsutplasseres. For det første er det dyrt. Det blir flere, og jeg er sikker på at det ikke er noe engangsmottak heller. Vi har allerede møtt veggen, sier musikeren som var medlem av Vømmøl Spellemannslag på 70- og 80-tallet, sier musikeren til Dagbladet.

Fremmedfiendtlig
Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) mener ifølge Adresseavisa at låta er fremmedfiendtlig.

– Å beskrive mennesker som søker om beskyttelse som lopper og lus, er å nedverdige mennesker på flukt. Dette er en fordummende tekst som ikke bidrar til en fornuftig debatt om asylpolitikk i Norge, sier rådgiver Jan Ole Martinsen i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) til avisen.