Frankrikes nye popdronning til Oslo

 
Foto: Wikimedia Commons/G.Garitan
Heloïse Letissier, bedre kjent under artistnavnet Christine and the Queens (bildet) opptrer om et par timer på Cosmopolite i Oslo som del av sin Skandinavia-turné.

Etter to kritikerroste singler, som Cripple og Nuit 17 à 52, har Letissiers album Chaleur Humaine (oversatt fra fransk “menneskelig varme”) allerede gjort stor suksess blant både publikum og musikkanmeldere, skriver Institut Français Oslo i en pressemelding.

– 26-åringen fra Nantes, som både er tekstforfatter, komponist og sanger, har helt klart funnet sin magiske oppskrift ved å blande tradisjonell fransk “chanson” med indiepop som grenser til elektronika og r&b. Resultatet er et personlig og fengende musikalsk verk som lykkes i å sjonglere mellom ulike sjangere.

Stor medieoppmerksomhet
Letissier valgte artistnavnet, som sikter til sin tid som yngre kunststudent i London. Her ble hun ble kjent med en lokal ensemble av transvestitter og drag-queens, som hun knyttet et kunstnerisk vennskap til, og som ofte er med i hennes videoer som backupband.

I tillegg til stor medieoppmerksomhet i hjemlandet etter mottakelsen av Chaleur Humaine, beskrives Christine and the Queens som et fyrverkeri på scenen.

– Konsertene er kunstneriske smeltedigler, som rommer både dans, teater og performance. Artisten har tidligere varmet opp for navn som Lykke Li, Woodkid og Lilly Wood and the Prick.