Spellemannsvinner Niilas til Riddu Riđđu

Spellemannsvinner Niilas er klar for til Riddu Riđđu.
Foto: riddu.no
Urfolksfestivalen Riddu Riđđu slipper i dag to nye navn til sommerens festival. Den sjøsamiske elektronikaartisten Niilas skal spille på hovedscenen.
10Shares

Niilas er en av de mest interessante elektronikaartistene, og -produsentene vi har i Norge. Nylig spilte han for Dronning Sonja, og nå vender han tilbake til sine røtter i Kåfjord, for å gi Riddu Riđđu-publikummet en rojal opplevelse.

Albumet “Also This Will Change” ble mottatt til strålende kritikk i Aftenposten og Bergens Tidende som begge trillet terningkast 6. Han vant også Spellemann for Årets elektronika for albumet.

Niilas har et øre for detaljer som få andre, hvor han blander sjangre, uttrykk og musikalske følelser i sitt helt eget lydlandskap. Han bruker feltopptak, samples, live- og digitale instrumenter, med drypp av sin samiske bakgrunn som skaper et glitrende teppe av lyd.

Store navn

Riddu Riđđu har et spennende program med flere store navn. Afrikas fremste diva, og femganger vinner av Grammy Awards, Angelique Kidjo spiller lørdag 16.07.

Festivalsjef Sandra Márjá West gleder seg til sin siste festival:

– Det blir fantastisk å arrangere full festival igjen! Jeg er veldig stolt over programmet vårt, vi har store navn og spennende nyoppdagelser.