Filmskaper ut mot NRK

Beklager "voldtekt" sammenlikningen. Men påstår arrangert ekteskap er det samme som arrangert sex.
Foto: Redaksjonen
Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen (bildet) får avslag på avslag fra NRK, og mener kringkasteren overser Norges multikulturelle befolkning.
0Shares

– Hvordan skal den multikulturelle befolkningen relatere og identifisere seg til tilværelsen i Norge når de ikke er representert i det som vises, spør regissør og dokumentarfilmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen seg overfor Dagbladet.

Overfor NRK la Imtiaz Rolfsen også fram en oppvekstserie om ungdom i 20-åra fra østkanten av Oslo. Serien “Endelig helg” skulle handle om vennskap, religion, kultur og kriminalitet. Også den fikk avslag.

– Det er ikke slik at alt jeg lager er genialt, og det er heller ingen menneskerett å få lage filmer og serier, men jeg blir lei meg av alle NRK-avslagene fordi jeg føler det handler om manglende interesse for andre kulturer. Hvis ikke historiene finner sted på vestkanten er de ikke interessert, sier han.

Når mange er om beinet
NRKs dramasjef mener kritikken fra filmskaperen er berettiget.

– Han tar opp viktige spørsmål og utfordrer oss på dem. Samtidig; kritikken som går på enkeltprosjekter, er ikke nødvendigvis riktig. Nettopp fordi det er mange om beinet.

Men så lgger han til:

– Det er nesten så vi beskyldes for å ikke ønske multikulturelle prosjekter. Det vil jeg umiddelbart tilbakevise. Vi har flere flerkulturelle prosjekter i utvikling, men det er ingen som er produksjonsbesluttet ennå. Vi har fokus på den tematikken, og jobber også med de andre avdelingene i NRK som lager innhold for minoritetsmiljøer.