SALTI overkommer håpløshet i ny singel

Salti tar opp vanskelige følelser i sin nye singel.
Foto: Universal Music
SALTI bekjemper følelsen av fortvilelse på singelen “Hopeless”. Låten slippes 28. oktober, og er å finne på den kommende EP’en Demons.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Tidligere i år slapp tanzanisk-fødte SALTI singlene “Love Poor” og “Talk About Me & U”, som markerte startskuddet for hans andre EP, Demons, ifølge Universal Music i en pressemelding.

“Hopeless” tar for seg SALTIs skildringer av et tabubelagt, men likeså viktig tema som selvmordstanker. Han beskriver følelsen av å ikke ha kontroll over sitt eget liv, men å jobbe med seg selv og innse at det er helt greit å ikke alltid ha kontroll.

SALTI står igjen i dag som en fyr som er mer komfortabel med å blottlegge sitt eget følelsesliv og ta den ubehagelige samtalen med seg selv.

– Jeg var på et punkt der jeg var så langt nede mentalt at jeg ikke så en annen vei ut enn å ende alt. Tankene inni meg presset meg i den retningen, og jeg følte virkelig ikke at jeg klarte mer. Verken av livet eller meg selv. Jeg begynte å visualisere og planlegge hele prosessen, og de negative tankene ble forsterket for hver dag, som gjorde det mer og mer realistisk.

Når musikkvideo ble terapi

«Hopeless» også ut med en tilhørende musikkvideo som er produsert av Scope Creatives, med Alexander Zarate Frez som regissør. Videoen viser SALTI og hans følelser da de var på sitt aller verste.

– Jeg er langt ifra den eneste som har kjent på disse følelsene. Alt jeg kan gjøre er å fortelle min historie, i håp om at noen der ute føler seg mindre ensom. Hele prosessen og produksjonen har vært veldig terapeutisk for meg på veldig mange måter, jeg føler et kapittel av livet mitt blir lukket og et nytt starter”, sier SALTI om musikkvideoen.

SALTI har óg inngått ett samarbeid med SOS Barnebyer som går ut på at han blir med rundt på forskjellige skoler for å prate, spille musikk og vise minidokumentaren. SALTI og SOS Barnebyer håper at den timen kan være starten på en tankeprosess for elevene; hva er det som skal til for at alle blir inkludert?

Se minidokumentaren om SALTI her: SALTI – DEMONS (Official Documentary)