Sjømat for et bedre Stovner

 
Foto: flickr.com
Skarpe kniver skal skape triveligere skole på Stovner.

Sylskarpe japanske kniver, fisk og ungdommer inntar skolegården på Rommen skole for å ha sjømatshow for 200 andre medelever. Ungdom fra Stovner vil vise at Stovner er mer enn vold, trusler og uro, går det frem i en pressemelding fra Geitmyra matkultursenter.

– Vi skal ha sjømatinvasjon i skolegården, sier Salman Ali Tariq Sindhu og smiler, han er spent på hva medelevene vil synes om sjømatshowet med filetering, sjekking av blåskjell og smaksprøver av sin hjemmelagde fiskecurry.

Vil bedre bydelens rykte
Ungdom på Stovner er klar over den dårlige omtalen hjembydelen stadig får, og det vil de gjøre noe med. Derfor har Geitmyra matkultursenter for barn og Opprop Tveten gått sammen med ungdommene for å rigge til tidendes sjømatshow på Rommen skole i kveld.

Opplegget er en del av prosjektet Geitmyra til enda flere, finansiert av Sparebankstiftelsen DNB.

– Matlaging er en aktivitet alle ungdom kan samles rundt. Det er både teoretisk og praktisk utfordrende, og det krever alle sansene våre. Vi har valgt å fokusere på sjømat, for det er det ungdom spiser minst av, og det er nettopp det de trenger mer av for å ivareta god fysisk og psykisk helse.  Sjømat er digg, det vil ungdom vise ungdom på Rommen skole, sier undervisningsansvarlig på Geitmyra May Britt Stormoen.