Radio Latin-Amerika blant de 20 største lokalradioer

Hans Dahle og Radio Latin-Amerika er Oslos 11. mest lyttede stasjon, viser ny måling.
Foto: Henrik Kreilisheim
En ny oversikt over lokalradioer viser at flerspråklige Radio Latin-Amerika er 11. mest hørte i Oslo.

The Beat er nå Norges største lokalradio, målt i antall faktiske lyttere, viser ferske lyttertall fra Kantar for 4. kvartal 2022. Tallene viser også at lokalradio i Oslo fortsatt står sterkt, ifølge lokalradio.no.

En av nykommerne er flerspråklige Radio Latin-Amerika, som siden 80-tallet har vært drevet av norsk-chileneren Hans Dahle. Kanalen sender på nett og FM.

Kanalen har en oppslutning på næremere 32000 ukentlige lyttere, ifølge målingen.

– Radio Latin-Amerika og RadiOrakel er kommet med på lyttertallene og lander på 11. og 15. plass. Det viser at det fortsatt er en del som hører på lokalradio i Oslo til tross for at Stortinget har lagt ned forbud om kommersiell lokalradio på FM i storbyene. De to radioene har tidligere ikke vært registrert på lyttertallene, ifølge nettstedet.

– Fantastisk nyhet

Redaktør Hans Dahle ser dette som fantastisk gode nyheter for latinamerikanere og spansktalende i Norge.

– Radio Latin-Amerika konkurrerer med store kommersielle aktører. Våre medarbeidere har lenge jobbet hardt og målrettet med programinnhold, og satset på å fokusere på daglige lokale/internasjonale nyheter, informasjon, diverse kulturinnslag, intervju, hyggelige program- og prosjektledere og ikke minst valg av riktig musikktype til forskjellige tider av døgnet. En betydelig del av programmenyen består av latinamerikansk kultur som er med på å bygge en bro mellom Norge og Latin-Amerika, sier han til Utrop.

Strenge konsesjonsvilkår

Han sier seg veldig glad over de gode resultater, tross minimal støtte fra myndigheter og svært strenge konsesjonsvilkår.

– Ifølge dagens lovgiving, har vi ikke lov til å sende mer enn 4 minutters radioreklame om dagen på våre FM. Vi får heller ikke ha mer enn 250 watt på vår FM-senderanlegg og det er ikke nok for å dekke hele Oslo. Vi har gjentatte ganger søkt myndighetene om å få sende med 1000 watt, men svaret er nei. I 2022 mottok Radio Latin-Amerika 70.000 kroner til drift fra Medietilsynet.