ERAS-sjef: – Snart er vi like store som Mela

Kunne smile igjen: ERAS-festivalsjef Alfredo Biamont og nettverket fikk forhandlet seg frem til en kort parade på Karl Johan, etter at politiet først hadde nektet grunnet en SIAN-demonstrasjon, avholdt samme tidspunkt. Resten av festivalen gikk også som forventet.
Foto: Ola Gjethammer
  Årets utgave av ERAS-festivalen bød på mangt. Selv ikke en SIAN-demonstrasjon klarte å stoppe Oslo og Norges kanskje mest mangfoldige festival til å holde parade.

  Sist fredag fikk arrangøren beskjed om at det ikke blir tillatt med parade gjennom Karl Johans gate. Årsaken var at organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) skulle holde demonstrasjon samme dag som festivalen skulle innledes. 

Likevel gikk det hele greit og de ulike organisasjonene tilknyttet ERAS-nettverket fikk gått en kort parade på Karl Johan.

– Vi fikk forhandlet oss frem til en kort parade til Universitetsplassen, med klar beskjed om å ikke nærme oss Stortinget, sier ERAS-styreleder Alfredo Biamont til Utrop.

Foto : Ola Gjethammer

Som alt i alt sier seg veldig fornøyd etter å ha oppsummert årets festival.

Foto : Ola Gjethammer

– Årets festival vurderer ERAS-styret og jeg som en av de aller beste på mange år. Hele poenget med å ha ERAS er å inkludere. Vi har med folk fra alle ulike etniske tilhørigheter, religiøse grupper og politiske syn. Vi er til for alle, og gjør ingen forskjeller på folk. ERAS festivaler er organisert av Oslos beboere med deltakelse av Oslos artister og rettet mot Oslos beboere selv. Hovedfokus er barn, ungdom og folkelig internasjonal dans og musikk.

Foto : Ola Gjethammer

Nærmer seg Mela
Årets utgave av ERAS bød blant annet på afghansk pop, kinesisk løvedans, bolivianske rytmer, norsk-litauisk rock, polsk folkedans, samt marokkansk, tunisisk, indisk, kinesisk, tibetansk og andefjella dans og musikk .

Foto : Ola Gjethammer

– Vi har holdt på i elleve år, men baserer oss fortsatt kun på frivillig arbeid, uten administrative utgifter. I år hadde vi 40 artister og 21 ulike stands til informasjon  om de ulike organisasjoner som er bak ERAS og 14 mattelt på Rådhusplassen, noe som gjør oss snart like store som Mela, men med langt mindre ressurser. I år hadde vi hjelp av været, og det kom mye, mye publikum.

Marianne Borge Oslos Ordfører sammen med ERAS kvinneorganisasjoner. Foto: Kaissar Bakali

– Vi har planer om å komme tilbake neste år til Rådhusplassen, legger han til.

Mrs. Shukria Barakzai, afghansk ambasador i Norge får blomster av ERAS festivalsjef Alfredo Biamont. Foto: Kaissar Bakali

I år var det også et spesielt fokus på Afghanistan og afghansk dans og musikk. 

– En av de sterkeste øyeblikkene var når den kvinnelige afghanske ambassadøren holdt sin tale, med fokus på jenters og kvinners rettigheter i landet.

OM ERAS-festivalen

ERAS er en sammenslutning av ideelle, frivillige innvandrerorganisasjoner som jobber for at alle kan leve trygt sammen i et mangfoldig, integrerende by.

ERAS-festivalen har blitt arrangert i 11 år på rad, hvor 28 ulike innvandrerorganisasjoner står bak. Med så mange nasjonaliteter involvert er ERAS en av de mest mangfoldige festivaler i Norge.