Slik ble årets Turbandag feiret

Fornøyde deltakere under årets utgave av Turbandagen.

Norske sikher spanderte indisk mat, musikk, aktiviteter og egen turban, i valgfri farge, knyttet av Turban Outfitters.

Arrangementet avholdes hvert år, under sikhenes høytid Vaisakhi. I 2010 kom idéen om Den Norske Turbandagen.

– 20.000 besøkende fra inn- og utland, landets fremste merkevarer som støttespillere, over 400 frivillige og hele Norges sikhsamfunn kan ikke ta feil: Den Norske Turbandagen er Oslo-mester i mangfold, og verdt et besøk, sier initiativtaker Sumeet Singh Patpatia i en pressemelding til Utrop.

Han og medarrangørene Risham Kaur (20 år) og Gurveer Singh (18 år) sørget for at Turbandagen arrangeres for 14. året på rad.

Utover våren og sommeren skal Turbandagen ha Norgesturné.

– Hvert år omfavner flere tusen mennesker drømmen vår om at Norge skal være verdens beste land å være annerledes i. Vi tar dette oppdraget seriøst. Derfor må vi nå komme oss ut av Oslo og til resten av Norge, og enda viktigere: til steder hvor mangfoldet ikke er like synlig som i hovedstaden, sier Gurveer Singh.

Kåret beste turban

Nytt for året var et tilleggsarrangement i Oslobukta, hvor de besøkende kunne oppleve en smakebit med de viktigste elementene fra hovedarrangementet i Spikersuppa.

Turbandagen kroner hvert år en person med Oslo turbanen. Den tildeles en person som har bidratt til samfunnet gjennom ekstraordinær innsats. I år gikk prisen til Jan Grue.

– Jan Grue får oss til å tenke, le, føle og tørre. Selv har han ikke bare en annerledes kropp. Han har også et av de skarpeste hodene i landet. Han utfordrer stereotypiene og enfoldighet gjennom levd og lært kunnskap. Hans kronikker, foredrag og prisbelønte bøker øker forståelse, og gir bedre beslutningsgrunnlag for de som vil utvikle samfunnet, og seg selv. Vi mener at Jan bidrar til at flere tør å være seg selv. Vi inspireres av hans kunnskap og mot, og ønsker derfor å hedre innsatsen hans, sier Risham Kaur.

Her en knippe bilder fra årets event.