Oslo og Viken gir gratis kollektivtransport til alle asylsøkere

Fra og med mai blir kollektivtransporten gratis for alle asylsøkere.
Fra og med 2. mai kan alle asylsøkere reise gratis med kollektivtransporten i Oslo og Viken.
153Shares

Fra og med 2. mai kan alle asylsøkere reise gratis med kollektivtransporten i Oslo og Viken, ifølge Klassekampen.

Fram til nå har tilbudet kun gjeldt for ukrainske flyktninger. Tilbudet vil være en prøveordning som skal vare i ett år. Ordningen vil imidlertid ikke gjelde for papirløse flyktninger.

– Vi vil gi en håndsrekning til alle som kommer til landet vårt, som ofte har tomme hender og står i en vanskelig livssituasjon, sier Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo til NTB.

SV-politiker glad for vedtaket

Gruppeleder i fylkestinget i Viken SV, Balder Alvær Olafsen, sier til Utrop at SV er glade for at Viken endelig gir alle asylsøkere gratis kollektivtilbud.

Gruppeleder i fylkestinget i Viken SV, Balder Alvær Olafsen, er glad over at asylsøkere nå får gratistransport i fylket (Foto: Skjermdump/Facebook).
Foto : Skjermdump/Facebook

– Søker du asyl i Norge får du mellom 15 og 68 kr dagen. Da sier det seg selv at man ikke har råd til å ta bussen. Med dette gjør vi det mulig å dra på biblioteket, fotballbanen og matbutikken.

Olafsen sier det er på tide at tide at fylket gir samme tilbud til alle asylsøkere som venter på svar på søknaden sin.

– Vi kan ikke tillate at folk sitter årevis på mottak uten mulighet til å ta bussen til skolen eller det lokale biblioteket uten å ruinere seg. For å bli integrert må du ha muligheten til å bevege deg rundt og ta del i samfunnet. Nå fjerner vi en barriere for alle asylsøkere i fylket vårt.