Artisten Flavour til Oslo: — Han setter opp elektriske sceneshow

Chinedu Okoli, bedre kjent under scenenavnet Flavour N'abania, er musiker fra Nigeria.
Den nigerianske stjernemusikeren Flavour spiller konsert nå i juli på Norges legendariske storstue, Rockefeller. Utrop har snakket med journalist og influenser Chioma Anugweje som har store forventninger til det hun tror kan bli et elektrisk sceneshow.
111Shares

Musiker, låtskriver og multinstrumentalist Flavour N’abania, spiller en blanding av musikksjangeren afrobeats med sin egen vri på den vestafrikanske musikksjangeren highlife.

Han er en av verdens mest spilte afrobeats-artister, en vestafrikansk sjanger som har tatt Norge og verden med storm.

Nå i juli spiller den nigerianske stjernen konsert i Oslo, som blir Flavours andre konsert i hovedstaden — og denne gangen på Norges legendariske storstue, Rockefeller.

Journalist, TV-personlighet, makeup-artist og moteinfluenser Chioma Anugweje, sier til Utrop at hun har store forventninger til konserten.

— Jeg tror konserten kommer til å bli veldig bra. Jeg har sett andre klipp av Flavour live, og han er en artist som synger utrolig bra live, og han liker å sette opp elektriske sceneshow, så jeg har troen på at konserten kan bli veldig bra, sier Anugweje.

Siden 2008 har Anugweje intervjuet noen av verdens største musikere for popkultur-nettstedet 730.

Chioma Anugweje er journalist og influenser, og sier til Utrop at forventningene er store.

Et steinkast unna Utrops kontor, i Ebbells gate i Oslo, ligger afrosalongen Vicky’s Tropicana, der deleieren og frisøren Osa smiler bredt med venninnen Clemence, når Utrop spør om forventingene til Flavour-konserten på Rockefeller.

I likhet med Anugweje, tror de konserten kan bli elektrisk.

— Vi gleder oss stort til å danse til hitlåta «Game Changer (Dike)», sier Osa engasjert mens hun synger på hitlåtas verselinje: «The Emperor, the conqueror, the champion, the Lion is here».

Ken Tallest, som er en av booking-konsulentene for konserten, sier til Utrop, at prosessen har vært lang.

I samarbeid med turne-, talent- og bookingbyrået Afrobeats Roma og Made In Africa Oslo, konsulterte han Norges største konsertarrangør Live Nation for å booke stjernemusikeren til Norge.

Ken Tallest er entrepenør og booking-konsulent.
Foto : Privat

Tallest henter Flavour på flyplassen, lørdag 8. juli, før konserten, og sier til Utrop han skal sørge for at musikeren blir mett og fornøyd, antakeligvis med en god vestafrikansk soup med fufu, og jollof rice.

— Hva slags mat skal Flavour ha backstage?

— Det blir ikke matpakke, sier han lattermildt og forklarer: 

— Du vet hvordan afrikanere er. Vi skal ordne god afrikansk mat til Flavour, sier Tallest muntert.

Fra Enugu til Oslo

Veien er lang fra Afrikas mest befolkede land, Nigeria, der Flavour selv har uttalt at han vokste opp med få materielle goder i milliondelstatene Enugu og Anambra — og nå til et skandinavisk publikum her i nord.

Enugu er også et viktig sted for filmindustrien Nollywood, som produserer flere filmer en Hollywood, dog mindre enn Bollywood i India.

Flavour startet sin musikalske oppblomstring i kirken som 13-åring, der han lærte å spille trommer og ble kjent for sin fine vokal. I kirken møtte han et dynamisk og musikalsk miljø, som inspirerte han til å følge musikkdrømmen.

Snart sparkes hans Flavour Europe tour july 23′ i gang, der han først spiller i Brussel i Belgia, før de flyr videre til Oslo. I fjor spilte han sin Nord-Amerika Level’d Up-turné for fulle hus fra Texas til Toronto i Canada.

De siste årene har mange nordmenn fått sansen for afrobeats, noe Flavours landskollega, stjerneskuddet Ruger, bekreftet med sin konsert på Rockefeller nå i mai.

Der sang et ungt publikum høyt med på flere virale hitlåter, som låta «Asuwaju», godt hjulpet av synligheten gitt av algoritmene i det sosiale mediet, TikTok.

Kjent for sine sceneshow

Anugweje sier på telefon til Utrop at det nigerianske stjerneskuddet Ruger sin utsolgte konsert på Rockefeller i mai, der det kokte med syngende fans som sang med på viral-hiten «Asiwaju», hadde et yngre publikum, der flere antageligvis oppdaget Ruger gjennom TikTok.

— Hvordan tror du stemningen kommer til å bli blant publikum?

— Jeg tror publikumet kommer til å bli bra, og jeg tror nok Flavour kan selge billetter, men i forhold til Ruger-konserten jeg var på for selv om begge spille afrobeats, så når Ruger ut til et yngre publikum, som er på TikTok, for han har hatt mange sanger som har gått viralt der. I forhold til Flavour, så tror jeg publikumet til Flavour kommer til å være mer blandet av både yngre og eldre.

Som musikkskribent, George Ofori, skriver i musikktidskriftet Ballade, er nok dagens popmusikk mer global enn den har vært før.

— Det globale spennet til afrobeats og andre vestafrikanske musikksjangre har nådd såpass langt ut at våre isete dansegulv her i nord tines av rytmene fra sør.

Flavour spiller på Rockefeller, lørdag 8. juli.