Norsk-nigerianske EHI gir ut ny singel

 
Foto: Marie Norenger
EHI fra Groruddalen er tilbake med singelen Faller, utgitt forrige uke. Låten er et samarbeid med den svenske RnB/Soul &Pop-vokalisten Blen.

For norsk-nigerianske Stian Ehiabhi Omole Jensen, kjent under artistnavnet EHI, var musikk en viktig del av barndommen. Moren introduserte han for artister som Barry White, Craig David, Destiny´s Child, Marvin Gaye, TLC og Whitney Houston, kombinert med musikk fra artister som Harry Bellafonte og Fela Kuti.

EHI ble tatt inn i hiphop-kollektivet Forente Minoriteter som 15-åring, og fikk med det mulighet til å jobbe med forbilder som Tommy Tee og Nasty Kutt. Han fikk sjansen til å spille på steder som han bare hadde drømt om, og fikk i tillegg innpass på Gatekunst-prosjektet hvor han fikk utvikle seg som sanger og artist. 

Signerte med svensk label
EHI debuterte hos Universal Music Norway med Tanker i mars i fjor. Nå er han tilbake med Faller, hvor han har med seg Blen som er signert til et av de største hiphop/urban-lablene i Sverige, Redline Recordings. 

– Jeg skrev denne sangen mot slutten av forholdet med eksen min. Selvom jeg ikke turte å innrømme det for meg selv der og da så visste jeg at det var slutt mellom oss. Jeg tror vi begge viste at det var slutt, men man holder igjen fordi det har vært så bra, så trygt, og så enkelt! Sangen ble på en måte en beskjed fra underbevisstheten min til meg selv om at det kanskje var på tide og gå! Jeg bare skjønte det ikke, sier han til Universal Music Norge.

Vil fortelle sin historie
Med et ærlig og åpent sinn ønsker EHI å fortelle sin historie, og ser på musikken som en plattform hvor han kan nå ut til andre med tankene sine. Han vil bruke sin bakgrunn og historie til å hjelpe unge i dag.

Ved siden av musikken er EHI svært opptatt av å gi av seg selv til ungdom i lokalmiljøet på Tøyen. Han arbeider som Barne- og Ungdomsarbeider på Tøyen Skole, trener et stikkball-lag i Tøyen Sportsklubb, og er i tillegg er med i den frivillige organisasjonen «Foreninga!» som jobber med arrangementer på Tøyen.